klik klik !

16 March 2011

kene TIPU dgn abang P.Pinang :(

HYE YAYAH !


Woahhh ,penatnye !lenguh satu badan ni haa .dah lah tgah takde mood nih .aduii tolong -,-'
tapi ku gagahkan juga diri ini  mengadap komputer sbb nak update blog .muahahaha .ain dah gile blog skang nie .ishh ish ,asek nak menaip jee kejenye .XD
Bukan ape..nak cite ni tragedi semasa di Penang .
semalam Paksu & Maksu smpai Perak .so ,tadi Paksu ajak pegi Pulau Pinang ,saje jenjalan .nampaknye kene la aku ngadap anak Paksu ;Hakimi @ Kimiauw .T_T 


Hahh ,ni nak cite sikit lah .Paksu &Maksu panggil aku "GF" Kimiauw .takk tahu lah kenapa si kimiauw ni suke sgt kat aku .kalau jumpe mesti pipi aku jadi sasaran cubitan manja die .nak cium lah .hishh ,tangan drpd atas smpai ke jari nak cium .hayyaa !sungguh gatal woo .AKU ?nak cakap ape...reda jela .takan nak marah kut *anak orang ,kdg2 kalau dah rimas sgt aku try lah ngelak .die kate "kenape kamu ni comeyy ,cantikk ? " aduii ,kimiauww ,ayung tak cantikk langsung lah !kesiannye kamu nie .mata spero !haha .XD
*info semasa : hakimi@kimiauw baru berumur 6tahun ye .muahaha XD

Sonok lah jugak jenjalan even takk dpt pegi bukit bendera sbb tgah naiktaraf nak buat canggih2 punya lagi .hoho .melepas lah nak naik situ .hmm -,-'
then ,pegi taman botani ,batu feringgi .jumpe kawan aku .haha

Then ,sebelum balik kiteorg singgah lah padang kota lama nakk melantakk .jumpe satu tempat makan foodcourt ni .

Sampaisampai je terus kene serbu wehh .hampir setiap kedai dtg offer makanan & minuman drpd kedai diorg .ibu gn abah dah ternganga je tgk kerakusan mereka mencari pelanggan .haha .aku pun ngangguk je bile sorg abang ni offer nasi goreng udang .die kate femes .then ,sekalik dah makan fuhhlamakk !bukan aku nak bitawu sedapp gile pun .haha .
tapi HARGA SUMENYA MENCECAH SERATUS .kalau campur gn family Paksu sumenye DUA RATUS .

Walawehhh ,penipu durjana !dushh dushh !rase nak flying kick je pakcik2 & abang2 tu .
aura langit ke-enam .hii yakkkkk !mereka sepakat untuk menganaia kamikami sebagai pelancong dalam negara .hishh .

Disini aku sertakan keterangan  berikut :
<--sepinggan sotong kangkung:RM13.00
<--sepinggan sotong bakar:RM20.00 
<--sepinggan nasi goreng udang:RM8.00

Hishh ,geram sgt lah aku walaupun bukan aku yg bayar .hehe .yela ,tuh duit makpabapk aku jugak .nasib bek bapak aku takk kecoh je kat sane .malas lah kan ,nak gado2 pasal makan pulakk 

hurm ,apelah orang MELAYU ni .nak meniaga carik rezeki pun nak tipu ke ?

Yang lagi geram tu ,sebelah meja kami makan menu lebih kurang tapi murah pulak die bayar .tapi kami kene 2x ganda .mane takk geram ,makan kedai tepi jalan camtu sampai beratus .baik makan HOTEL camtu !mentang2 tgk muke bukan org penang sane ,nak buat naya kat orang .

tak berkat hidup makan hasil HARAM lawehh .-,-'

So ,korang korang kalau pegi Pulau Pinang ,jgn datang KEDAI HERMAN MAKANAN LAUT & KEDAI NASI AYAM kat padang kota lama tu tau *rujuk gambar atas .hebohkan satu dunia pun takpe .haha .puas hati aku .*dgn muke penuh evil ni~

18 comments:

Leeya said...

dh nsib nk kne.. ngeeee..sabor je lerr..

klu gtaw awal2 nk g penang, bole kirim jeruk bnyk2.. hihihi.. ^____^

Ainnur Afiffah :) said...

memg sabor je yg mampu .-,-'
kalau tak sabar memg dah kene tauke kedai tu .hikhik

ala ,lupe nak bitawu .
len kali pegi beli byk2 kasi kat leeya .^^

Amanina said...

nasi goreng udang sampai rm8? wow. rasanya kalau secret recipe jual nasi goreng udang pun, harga lebih kurang sama. hoho

Ainnur Afiffah :) said...

haha .tula pasai kan kan .
geram betull .die kenekan harga 2x ganda :(

anamizu said...

ooo member cik ana yg penah p penang aritu pun ade komplen psl kedai mkn kt pdg kota ni mahai..
dia punya charge makanan lain2 pulak tu..hemm

amny.. said...

ngeh3..

first time datang..:)

apsal mahal sangat harga mknn tuh..

ish3..

ummi farah abdul rahman said...

bhahaha , ktorg pnah mkn dekat situ jugaa~
mmg kena serbu , HAHA . tp ayah tnggu sampai semua org pergi cari mknan sendiri , tak order dekat mereka pun :D

Ainnur Afiffah :) said...

anamizu : yeke ?kawan ain pun kene jugak .org kedai ni tak takut sbb pelancong kan dtg sekali sekala .yg plggan tetp diorg kire harga biasa je .huhu .

Ainnur Afiffah :) said...

amny : tu la pasai .tak patut kan ?geram -,-'

Ainnur Afiffah :) said...

ummi farah : len kali ayung takmo datang situ dah .boikot !haha

wana_wani said...

emm...cekik darah ke ape .....

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

uitt..mahalnyaaa!! kita bakooo jerr!!

salam singgah dr sahabat blogger!!

hi fwenz!! keep it up blogging ya!! Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

Ainnur Afiffah :) said...

wana_wani :tawu takpe .memg tragedi berdarah .huhu

Ainnur Afiffah :) said...

<3WEIYDAWEINGWAFFA<3: memg ,jum kite bako kite bako !haha

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

wahh terliur la tgk sotong tu huhu..
dulu akak blaja kt penang..ada tempat2 yg murah..kalau tempat yg jd tumpuan mmg dia mahal dik..

xpe len kali x yah g situ k..mark dia besar2 ahahaha

selipar jepun said...

kita bakor kita bakor ! haha .

Qamarul said...

kite bakor jer kedai die tue.. ha3

Ainnur Afiffah :) said...

Qamarul :haha .jum kite bakor !