klik klik !

24 March 2011

aku runsing .paham tak R.U.N.S.I.N.G ?!!

HYE YAYAH !


Runsing! r u n s i n g ! r  u  n  s  i  n  g !  !
Ape aku nak apply weh ?haishh ,aku keliru lah antara pilihan hati & pilihan parents .hhu ,kalau pilih ipta dlm negara confirm medik takan dapat ,kecualilah WANIE dgn rela-hati nak derma result cemerlang die kat aku .hhu *mcm boleh je .=='


So ,abah bagi pilihan -->dlm negara or luar negara .jadi ain mane kau nak pegi ha ?haduii ,tertanggal pale hotak aku ni pikir soal pilihan hidup ni .ingat tension kat spm dah lepas tadak ape dah ,rupenye tension-kan nak pilih ni lagi hyper-tension .haha .


Tadi wanie suruh bace nie ,hallamak halamakk !lagi super duper tension power of ten aku .hhu ,betul-betul mencabar kan course medik ni .-,-' ni yg berbelah-bagi je rase .abah cakap lau nak medik ,g mesir sbb spm aku ade arab .bgadai rumah ,tanah pun takpa .hambuii abah ,ayung yg cuak sakan ni ha .-,-'


Aku ni RESULT SPM pun ciput ja A-nye ,berangan nak medik .hohoy .sapa leh bantu aku memilih pasagan hidup ,ehh ,pilihan dlm hidup ni .meh la tolong...hhu T_T


UNIVERSITI MALAYA (UM)
UNIVERSITI ISLAM ANTARABANGSA (UIA)
UNIVERSITI SAINS ISLAM M'SIA (USIM)
UNIVERSITI PERGURUAN SULTAN IDRIS (UPSI)

Ni la kelayakan aku setelah disemak kat sini .huhu .ade la 2,3 course yg dipangkah (course2 perubatan) tapi aku still taktau nak pilih ape .kalau nak dlm negara abah kate prefer undang-undang sbb aku kan suke bdebat &berpidato .so ,sesuai la jadik peguam kan .tapi ntah la ,wanie pulak bagi pendapat ,aku kan suke berimaginasi ,mereka-reka ,so pilih la engineer .hohoy ,pening lawehh .-,-'

Kalau ikut cita-cita dari zaman budak-hingusan dulu ,aku nak jadi arkitek .yeahh ,tapi masalahnye minat je ,aku asas seni pun tadak ,boleh ke ? T_T

Tapi baru kejap tadi abah cakap dah daftar online kat Akademi Al-Quran Medic Malaysia .ntah la ape tu .hhu .aku on jela ,tpi belum tentu dapat pun .hehe .tak salah mencuba kan .umm ,istikarahku msih belum mdapt sbrg petnjuk .gerak-hati ?ntah .berbelah-bagi .ya Allah ,bantulah hamba-MU ni .aku buntu ya Allah .T_T 

18 comments:

Raji berkata said...

yea pilih betul2
kalau tak suka nnti susah plak
bidang medik mmg susah tapi kalau blajar tol2 inshaAllah senang jer ;D
nak2 kau pandai mestinyer jdi senang
hohoho

Ainnur Afiffah :) said...

tula pasainye raji .
pening lah .kau tolong pilihkan tuk aku okey tak ?hehe

Syat0za said...

UIA!! haha

Ainnur Afiffah :) said...

Kalau UIA pilih undang2 kut .huhu

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
pilih yang kamu suka dan menjamin masa depan

Ainnur Afiffah :) said...

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o : salam ;) oke ,insya Allah .tengs ye .

Shazmiey Abdurahman said...

jadi lawyer best! apply la law! syok!

amny.. said...

nak mntak asasi ke???xnk masuk matrik??

Ainnur Afiffah :) said...

shazmiey abdurahman : ape yg syoknye ?mcm payah je nak hafal teori2 ape tah .hhe

Ainnur Afiffah :) said...

amny : matrik pun mohon jugak .tgak lah mane yg dapat nanti .hhu

NAS :) said...

ni untuk mase depan,kena pilih betul2
ekin pun pening tak tahu nak plih mane =.='

Ainnur Afiffah :) said...

nas : tula pasai .kene pikir betul2 an .huhu

Naddia said...

yg paling penting ikot kata hati..
kalo rase nk wat medic, amek la medic k. then br mtk keredhaan family. selalu family memg akan stuju je kalo anak die da suke sesuatu..
jumlah A jgn pk sgt. apply je dulu
gud luck dek!

W said...

ak rasa, undang2 paling sesuai dgn hang, lagipun hg kan mmg suka berdebat . ^^

gudluck. :)

Ainnur Afiffah :) said...

kak nadia : tengs so much .betul ckp akak ,keredaan family penting .sy nak tgk kecenderungan sy kat mane dulu :)

Ainnur Afiffah :) said...

W : tengs dear^^

bintang hati said...

kte rse law mcm lg sesuai dgn jiwa+kebolehan kmu..hnye pandangan saje..:)

Ainnur Afiffah :) said...

umm ,trima ksih tuk pandgn tu^^
appreciate it so much .
akn dipertimbangkan :)