klik klik !

22 March 2011

Nak pikir keputusn spm atau kputusn abah nak hantar ke mesir ?

HYE YAYAH !

Umm ,taktau nak taip ape sebena nye .ape aku nak cakap ?aku dah speechless dah ni lawehh . -,-'


Yg aku tau ,esuk 23hb Mac 2011 .penantian aku akan berakhir .tapi persoalannya ,penantian aku akan berakhir dgn air mata kegembiraan atau kekecewaan eh ?hmm .=.='
Umm ,dengar cite tarikh tutup kplspm/ipg ditunda pada 25hb mac .um ,ape yg penting aku dah isi .hihi .itu pun jenuh mintak kat abah suh beli num pin nak mohon ipg .


Abah takasi mohon ,abah cakap takmau lah jadik cikgu .sambung je kat MESIR terus .what ??abah main-main ke ?T_T terus aku tanye ibu ,ibu cakap abah serious ,tapi pakai duit sendiri lah .haishh ,kenapa smpai perlu camni......nampak sgt abah dah agak result aku nanti tak ckup bagus tuk dpt tawaran medik an .hek ,
Ishhh ,tapi ingat murah ke nak smbung blaja kat MESIR pakai duit sendiri ?kenapalah abah terlalu-lalu-lalu nak aku jadik dokor ?hallamak ,aku cuak lah .


"abah ,ayung seronok bile abah percaya pada kebolehan ayung ,tpi ayung takut sgt kalau nanti abah kecewa .abah slalu berharap terlalu-lalu tinggi kat ayung ."


Ibu kate kalau nak mohon biasiswa kerajaan lepas tu ,1st sem kene hebat ,pointer tinggi .then ,baru leh mohon under kerajaan .tapi kalau terukk ??um ,mampu ke aku ?bukan aku takmau ,tapi tak yakin lawehh .ibu kate lau takmau atau rase tak mampu bagitau je abah .jgn pakse diri .


"umm abah ,ayung mintak maaf  ye ." T_T

"Ya Allah ,hanya Engkau yg maha mengetahui tiap-tiap sesuatu yg Engkau takdirkan buatku .aku reda ya Allah ,aku yakin semua yg Engkau berikan adalah yg terbaik untukku .berikanlah daku ketenangan & hati yg lapang untuk menerima ketentuan-Mu ya Allah .lapangkanlah juga  hati keluargaku dgn apa-apa jua keputusan yg ditakdirkan oleh-Mu ya Allah .berikanlah daku petunjuk untuk memilih keputusan yg terbaik dalam hidupku .amin yarabbalalamin ." 


-------------------------------------------------------------------------------
*kalau cumey komen lah~ hehe XD
  terima kasih sudi baca ^^
-------------------------------------------------------------------------------

18 comments:

ayoi said...

saye yg pertame budak cumel kat sinie.heee

fyQaweeQa said...

: insyaAllah dik , awak boleh :D

Nur Syuhada Kamaruddin said...

Insya Allah.. ain boleh.. ape2 keputusan pun, yg penting jgn putus asa... Sebab Allah x ske org yg berputus asa.. N kalu nak pilihan yang terbaik.. do istikharah... 2 jalan yang terbaik untuk dpt kan yang terbaik.. kerana smue nye adalah dari Allah.. Kn? Semoga berjaya dunia dan Akhirat...

Ainnur Afiffah :) said...

ayoi : hehe ,suke suke .:)tengs coz be d 1st .

Ainnur Afiffah :) said...

fyQaweeQa :time kaseh kak .:)

Ainnur Afiffah :) said...

k.shuhada : trime kaseh banyak2 .memg ain nak solat istikarah pun .^^ mudah2an Allah pmudahkan semuanya .:)

belogkiter said...

Dear yayah,

Gud luck.... i pray for u....

:)

ekin.. said...

ain...
yakin pada diri..
wow..
alagkah bertuahnye kamu..
apabila mndapat twran drpd abahmu,,,
all da bes..

Ainnur Afiffah :) said...

belogkiter : terima kasih banyak2 ^^

Ainnur Afiffah :) said...

ekin : umm ,aku bersyukur sgt ekin .tapi ntah la ,aku cume doa je smoga Allah bagi aku petnjuk apa yg tbaik .

zati embong said...

good luck esok dik O.o

Ainnur Afiffah :) said...

trime kaseh kak zati ^^

nora said...

pape pun result be cool ok


ENTRY HOT : Betul ke Tak Betul??

nadirah said...

istikharah aien..take ur time..yakin ngan diris endri k...aku support hg papepown keputusan hg...luv U!!!

Ainnur Afiffah :) said...

kak nora : tengs :)

Ainnur Afiffah :) said...

nadirah : i luv u too dear :) tengs support aku .

Raji berkata said...

owh bkn sebab belajar di mesir tak pandai owh ;D
even pakai duit sndri pun result kita pun kena mantap gak kan?
nak2 sebab belajar medik tuh ^^
kau boleh punya inshaAllah
alhamdulillah kau ad kelebihan sebab boleh pergi ke Mesir

so mana2 kau pergi pun pasti ad hikmahnya ;D

Ainnur Afiffah :) said...

tengs raji .:)
u make me feel more confident .^^