klik klik !

28 March 2011

Kelas memasak sehari di key el (KL) ^^

HYE YAYAH !

Hehe ,ain dah pandai buat pau & cupcakes .senang gile nak buat rupenye .sambil korek hidung pun dah siap .hahahahaha .tu peribahasa yg aku belajar dgn cik has semalam .kononnye nak menggambarkan betapa senangnye memasak ni la .rumah cik has kat Damansara ,besar rumah die .pakai econ pulak tu .so ,lepas masak trus makan cepat2 ,yela risau sejuk .hahaha ! main2 je .


Kiteorg buat pau inti kacang merah .sedappp,gebu wooo .tak caye ?tgk ni....


Haa..ni la buktinya .haha .bulat ,gebu & da bomb kan kan ?aku la yg buat ni .haha .*bangga pulak .
*sebena nye gambar pau tak sempat nak tangkap .ni aku curik dari google .upss ,haha .napela aku bocor rahsia an .haduii .


Tapi ni betui2 punye .bukan cobaan .hehe ,here....my cupcakes .yumm yummy !! 
sedang diperhatikan oleh cikgu maslinda a.k.a ibu .haha .
aku tgah berusaha isi adunan tu kat dlm cups .haha .susah jugak sbb leceh .huhu .tapi excited .^^

Okeyy ,dan ini hasilnye...
.jeng.
 ..jeng..
...jengg...
haha .sedap wehh .sedap gile..sian korang dpt tgk gambar je .hehe 

then ,kiteorg g jalan-jalan jap kat key el & sesi rapat-merapatkan hubungan antara saudara bermula .yela ,anak-anak cik has duk key el cakap pun sleng mcm omputih .so ,kalau diorg balik kampung aku jarang nak tegur .aku ingat sombong .hehe .slumber je aku tuduh org sombong an .

Tapi bile dah jalan same-same cam semalam ,rupanya diorg mesra ,sgt2 ,baik & tak sombong .semua respect aku sbgai kakak .al-maklum la yg pling tua .T_T
kat klcc .:)
cik has kate aku leh jadik model..hihik
wah ,terase tembam dri tepi ,dri depan apath lagi .T_T 
credit to ammar ,hehe .
cantik .:)
ammar budak bijak yg tangkap pic ni :) 
aksi cumey si ammar .
bgambar dgn best fren cik has .*kebetulan jumpe .
ammar said ;good ! hehe .
ammar & alwi ^^
ibu ,ammar & cik has :)

Yeahh ,walaupun best sgt tapi sedikit penat .eh hohoy ,bukan bukan .banyak penat sebenarnye .sbb hari ni kan adik2 aku sekolah ,so malam tu jugak abah drive balik perak .berhenti kat RNR sejam sbb abah ngantuk nak rehat .then baru bgerak balik .lebih pkul 12.30 malam sampai rumah .laju betul abah bawak .huhu .
Tapi yg penting abah kata aku dah pass .yes ! even lesen satu pun tak pass2 lagi ,skurang2nye aku dah pass buat kek & pau .haha .XD

-------------------------------------------------------------------------------
terima kasih sudi baca ^^
-------------------------------------------------------------------------------

14 comments:

masyitah*azzahra* said...

wah......sonoknye tgk.....nanti bolehle ainur aja kite ye....

Ainnur Afiffah :) said...

masyitah : memg seronok .boleh syg .nanti aku ajar .hehe

ekin.. said...

huhu..ain...ajar kte..papepon make sure t kmu buatkan tuk kite k??alala...boley lah ye???

nadirah said...

ain!!!!!!!wat ntok nad taow!!!nak muffin chocolate taow...t wat pos laju ke umah,xpown emel jew...heheh

Ainnur Afiffah :) said...

hehe ,boleh boleh .nak ajar senang je .janji ade bahan2 .hehe .nanti kite buat korang dtg rumah tau .hehe

Ainnur Afiffah :) said...

nadirah :buleh syg ,buleh blah !haha .nak datang lah rumah...hehe

nora said...

abah kata dah pass maksudnya dah leh kawin tu
jeng jeng jeng

ENTRY HOT : 2+1

Ainnur Afiffah :) said...

kak nora : hehe ,mcm tau-tau je kak nora ni .hakhak .

SYAFIQAH / S said...

seronoknya..jeles tngok :D

Ainnur Afiffah :) said...

shafiqah / s : hehe ,memg seronok :)

masyitah*azzahra* said...

wah...kite tgk amar mcm dah mcm budak normal la weii....
doktor kate ape psal amar,...kite tgk amar mcm insan biase dh skrg nie...

Ainnur Afiffah :) said...

ha'ah syita..die dah makin bijak .:) ammar ketegori down sindrome yg mild case .tak teruk pun ,he can survive lau didik leklok .:)

nora said...

suka ar tu dah leh kawin huhuhuhu


ENTRY HOT : Tak Boleh

Ainnur Afiffah :) said...

hehe ,suke lah .ngee~


*gatai .haha