klik klik !

06 May 2011

Keputusan UPU dah keluar...

HYE YAYAH ! 

Umm ,ummm..aku pun tak tahu sama ada keputusan ni mensuka-citakan hati atau menduka-citakan hati aku. aku rase kosong weh. aku nak LAW kat UIA ataupun USIM ke. tapi aku tak dapat. uwaaaarrrrrrr ! crying like hell +__+

seriously , aku sungguh kecewa. *tissues please. +___+

But actually , aku dapat jugak tawaran LAW *hihi* tapi dekat UiTM.
Umm ,alhamdulillah. tak lah kecewa sangat sebab masa check tu ada perkataan "TAHNIAH!". HAHA. umm ,tapi course asasi LAW yang ditawarkan di UiTM ni tak ada syariah. *i guess* aku tak nak belajar sivil semata-mata. +__+

Sembang-sembang dekat fesbuk tadi ada senior cadang pergi je UiTM dulu. habis asasi mohon sambung degree di UIA. boleh ke? sebab aku dapat asasi undang-undang UiTM means ; untuk degree nanti confirm terus sambung dekat UiTM.


Shafiq Hafizi pulak kata UiTM ada syariah. tapi lepas habis asasi extend setahun atau 6 bulan *tak pasti* &sambung syariah. huhu. pale hotak aku pun dah pentoi ni. =.='

Abah pulak dah telepon pakcik leen. dia janji nak tolong guna 'kabel' untuk seludup masuk UIA. hahah :P doakan-lah 'kabel' pakcik leen tu berjaya menyeludup masuk aku ke dalam UIA.

Tapi sejujurnya ,aku kecewa. +__+

Cuma sedikit tenang selepas baca post Wanie di fesbuk. macehh wanie. :)

"Tiada satu bencana pun yang menimpa dibumi dan tidak pula pada dirimu sendiri melainkan telah tertulis dalam kitab (luh mahfuz) sebelum Kami menciptakannya. Sesungguhnya yang demikian itu adalah mudah bagi Allah"

"(dijelaskan yang demikian itu) supaya kamu jangan berduka-cita terhadap apa yang luput dari kamu ,dan supaya kamu jangan terlalu gembira terhadap apa yang diberikan-Nya kepadamu. Dan Allah tidak menyukai  setiap orang yang sombong lagi membangga diri."

surah al-Hadiid ayat 22 & 23.
Alhamdulillah , syukur~ ^^
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
terima kasih sudi baca entri sengal ni^^
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

47 comments:

Cik Dinasour! said...

kita perlu untuk sentiasa bersyukur dengan apa yang kita perolehi...alhamdulillah dapat jugak bidang yang dimohon cuba bayangkan kalau xpat lgsg 'Law' 2...LG bertimba - timba dugaan...mesti ada himahnya kan...percaya dengan janji allah, setiap apa yang ditetapkan untuk diri kita adalah yang terbaik...semoga berjay!

Ainnur Afiffah :) said...

@Cik Diasour : macehh ye ^^

zana said...

tahniah yayah! =) saya pun dapat law uitm...

Ainnur Afiffah :) said...

@zana :

macehh ye ^^

tahniah kat awk jugak

syazwani said...

bersyukurlah..kerana memberikan Allah memberikan nikmat untuk membuat pilihan berbanding orang lain yang terpaksa menerima keputusan yang satu. :)

amny said...

waahhh..tahniah...^^

dapat uitm gakk..kalau dt uitm yang sme mesti best..^^

♕ qeen ♛ said...

tahniah! terima je apa yang kita dapat. Allah dah tetapkan yang baik untuk kita. hehe. ekin lagi laa tak dapat ipta tau. sian kita =___=
dah isi e-rayuan dah.
kita mampu ucap congrates kat orang yang dapat je :)

shahjiehan said...

tahniah... minat jadi peguam ea.. bgus.. masuk je dulu uitm tu klo x dpt kabel tu tlg lah.. hehhhehee

klo uia, hmm... asasi kat nilai la jawabnya, dekat la tmpt shah...


shah x merokok la

jom baca dan komen Selamat Hari Ibu, Mama ! | ! !shahjiehan [dot] com ! !

Ainnur Afiffah :) said...

@syazwani :


ye..setuju sangat..sy bersyukur..huhu

Ainnur Afiffah :) said...

@amny :

ain dpt merbuk. amny?? ^^

Ainnur Afiffah :) said...

@♕ qeen ♛ :

insya Allah kin ,akn dpt jugak ^^ aminn..

Ainnur Afiffah :) said...

@shahjiehan :

hihi ,yeke? buleh la bagi choc kat ain kalau dekat. hahah XD

umm ,bagus la xmrokok. :P

k@k@k c0k0L@T said...

tahniah k dpt uitm :)

Ainnur Afiffah :) said...

@k@k@k c0k0L@T :


macehhh^^

masyitah*azzahra* said...

syukur...
setiapa perkara ada baik ada buruk....

nur athirah said...

wah !! law tu :)

misz molecule said...

congrate dear..

Allah dh tmpatkan kte d tmpat yg tbaik kan??


akak suke tgk you bsyukur+happy je..


All da best!!

A i n n u r A f i f f a h said...

@nur athirah : hihi :)

A i n n u r A f i f f a h said...

@misz molecule :

betul kak ^^

syukur je dgn apa pun yg Dia bagi kan :)

A i n n u r A f i f f a h said...

@masyitah*azzahra* :

dats rite dear ^^

SHM said...

bykkn doa utk mencapai ap yg dhajati . insya'allah Dia mendengar dan tolong . tp klu tak dpt , jgn berputus asa pulak sbb tu smua ujian drpd-Nya

A i n n u r A f i f f a h said...

@SHM :

ye..betul3. ^^

nelly said...

tahniah !!

fadh leyanie said...

bakal lawyer nih..tahniah :)

HonEyBuNNy said...

Tahniah dear...;_)

happy 4 you...

yang ttg masuk UIA buat deg xtahu la..coz selalu uia amik budak asasi dia jugak...tapi ada ja ila tahu budak2 y direct intake masuk uia...diorg dari form 6..mb boleh..cuba la dear....
welcome to uia...heheh..

puteri ain said...

wah . congrats :D

shahjiehan said...

uitm merbuk?wahh..bilemasuk?

kos law ke?


tahniah...

amboi2.. pgl mama eh...

raya nnt dtg la umah shah...he

yad'z said...

tahniah... buat yang terbaik.. belajar kat mana2 pun sama .. yang penting niat kita ikhlas nak menimba ilmu,,. =)

A i n n u r A f i f f a h said...

@fadh leyanie :

hihi. taktau lagik. amik law doesn't means ends up jadik lawyer kan. :)

A i n n u r A f i f f a h said...

@HonEyBuNNy :

macehh kak ^^

A i n n u r A f i f f a h said...

@puteri ain :

macehh dear ^^

A i n n u r A f i f f a h said...

@shahjiehan :

hihi. 21 mei ni. ha'ah law.

insya Allah :)

A i n n u r A f i f f a h said...

@yad'z :

betul3. :)

Azroy Kassim said...

baa~ CAK!!

tahniah!!

mane-mane pun xpe.. sbb nanti ke dapur juga.. tp kejar dulu cita-cita tau..

A i n n u r A f i f f a h said...

@Azroy Kassim :

macehh :)

wokeyhh bro..

cik azeya said...

bersyukur sayang. awak dah cukup bernasib baik. adik saya nak masuk uitm tapi tak dapat. dia dapat matrik. sedih jugak time die mgadu dia xdpt upu. dia nak terus buat asasi mcm kwn2 dia. terus sambung degree dekat uitm. tapi takpelah. rezeki dia dekat matrik. hope semuanya oke. Tuhan dah tahu apa yang terbaik untuk kite semua. (:

aku punya hati dan perasaan said...

tahniah!..Allah da bgi yang terbaik..jgn tgk dri sndri je..tgk orang lain..ramai lg yg xbrtuah dpt pluang mcm ni..

adan said...

tahniah erk..

psst.. harap2 kabel tu dapat membantu.. UIA tuuuuuuu...

A i n n u r A f i f f a h said...

@cik azeya :

alhamdulillah kak ^^
ain syukur sgt.
matrik pun okayy what.
wish all the best for ur sis :)

A i n n u r A f i f f a h said...

@aku punya hati dan perasaan :

macehh syg.
wokeyhh ,kite ingat tuu ^^

A i n n u r A f i f f a h said...

@adan :

macehh..
aminn.. ^^

kucarkacir said...

tahniah !!!

Miss Tira said...

Semoga berjaya menyeludup masuk ke dalam UIA. Hehehe. Semoga semangat untuk belajar undang-undang syariah termakbul. Jihad tu :)

fatien ! said...

tahniah !

A i n n u r A f i f f a h said...

@kucarkacir :

macehhh ^^

A i n n u r A f i f f a h said...

@Miss Tira :


aminn :))
ye..betul2

A i n n u r A f i f f a h said...

@fatien ! :


macehh dear ^^