klik klik !

04 May 2011

Dapat tawaran course perubatan dan surgeri di Mesir.

HYE YAYAH !

AINNUR AFIFFAH BINTI ROSDY..


TAHNIAH!
TAWARAN MELANJUTKAN PENGAJIAN IJAZAH SARJANA MUDA PERUBATAN DAN SURGERI DI UNIVERSITI ZAGAZIG,REPUBLIK ARAB MESIR. 

Penerbangan awal ke Kaherah telah dirangkakan berlepas dari KLIA mulai minggu kedua september 2011. pengajian anda berakhir pada Julai 2017.

Jadi ,kalau aku terima tawaran ni selama 6tahun aku akan berada di sana. =.=' Tapi ,sejujurnya aku seronok & teringin nak belajar di luar negara especially Mesir pulak tuu. tapi masalahnya course yang ditawarkan perubatan. (dah aku yang apply perubatan memang lah dapat tu kan ,haishh.) huhu.
Kalau dapat course senang sikit kan best. pergigian pun okay gak. hehe. seriously ,sungguh buntu sekarang ni sebab papa hensem nampak teruja bila surat dari Akademi Al-Quran Medic M'sia sampai tadi.padahal jumlah kos pembelajaran aku semua RM183,000.00. ish ish, =.='

Aku nak terima ke tak? tak tahu lawehh. buntu + keliru + celaru + rindu. hehe. ishh~ macam-macam feelings aku rasa sekarang ni.

Umm ,istikarah la dulu. =.='
aku pun taktau nape tiba-tiba tempek gambar ni.. =.='
------------------------------------------------------------------------------------
terima kasih sudi baca entry sengal ni^^
------------------------------------------------------------------------------------

57 comments:

nur athirah said...

wow !! hebad !

pegi laa :)

peluang tu

Ainnur Afiffah :) said...

@nur athirah :

thank you.

umm ,sedang pikir. =.='

putryteya said...

pandaiii, pandaii....
teruskan usaha, ye! alhamdulillah..
ta semua orang dpt melaksanakn impian trbg ke sana. terima lah. TAHNIAH...

syazwanizul said...

tahniah!
ya, yg penting istikharah dulu.
sbb kita tak tau apa yg terbaik buat kita.
Hanya Allah yang tahu.
Kalau dah ditakdirkan untuk awk belajar kat sana,insha Allah awk akan menjejakkan kaki di bumi Mesir :)
dan,sy support awk ambil medic!
Marilah bersama memartabatkan Islam dalam bidang kedoktoran. :)

btw, saya apply gak medic kat Mesir under KPT di bawah tajaan Zakat Penang. tapi,dia kasi biasiswa separuh je time 2nd year belajar, tu pun kalau result first year gempak. -.-

apapun,tahniah and gud luck ! :)

syazwani said...

tahniah~

Ainnur Afiffah :) said...

@putryteya :

ye..peluang kedua sy tuu..xsemua org dpt kan..huhu..

Ainnur Afiffah :) said...

@syazwanizul ;

betul3 ,abah sy pun cakap cmtu..^^

umm ,lau sy pegi sy nak carik penaja gak. hehe

macehh kak..;)

Ainnur Afiffah :) said...

@syazwani :

terima kasih wani. huhu. xhebakk pun. =.='

miza said...

beznye..dapat tawarann...
tahniah2..

W said...

tahniahh ainnur. ^^
gudluck for future and life.
kawan ak pn dapat smbung kat mesir, course pergigian. tapi dia kata tak pegi kot, sbb mahal. :( kesian dia.

anyway, gdluck. choose the best eh.

syazwanizul said...

kak?
rasanya tak kot.huhu.
btw,umur kita sama kan?
hehe :)

I'm a SPM 2010 leaver too :)

Ainnur Afiffah :) said...

@miza :

macehh miza ^^

Ainnur Afiffah :) said...

@ W :

memg mahal..umm,tah la~

macehh sygku..hihi

Ainnur Afiffah :) said...

@syazwanizul :

uh ,really?? awk nampak matured lah. hihi.

sorry k? huhu. *malu jep*

syazwanizul said...

hehe.no biggie :)

Ainnur Afiffah :) said...

@syazwanizul :

hihi ,entri awk salu bernas2 ,sy suka sgt2. ^^

dats why sy ingat awk tua lagik. hihi. sorry.

BTW ,salam perkenalan. :)

masyitah*azzahra* said...

ainnur cube terangkan procedure nak apply..i want to apply too....

ThE KidZ!! said...

alhamdulillah~(bangga)
anak sape la nie kan..~

Ainnur Afiffah :) said...

@masyitah*azzahra* :

klik kat akademi al-quran medic m'sia & ikut je arahan k.;)

Ainnur Afiffah :) said...

@ThE KidZ!! :

alhamdulillah~
swasta je pongg. haha

amny said...

hebat2....bes la die..

congrate..^^

shahjiehan said...

fikir masak2... minat tu yang pling penting.. untuk kos pengajian tu.. klo x silap shah, lepas 1semesterkat sana, boleh cuba apply mara or JPA... or yayasan perak.. cuba la~ ok?

zana said...

wah...tahniah2! =D

stuju dgn ckp syazwani 'Marilah bersama memartabatkan Islam dalam bidang kedoktoran. :)'

err...wlupun saya x minat medic...huhu

Ainnur Afiffah :) said...

@amny :

thank you dear ^^

Ainnur Afiffah :) said...

@shahjiehan :

ain pun rase ade dengar cite..
tapi lau nak apply under mara or JPA ,results kene gempak la 1st sem..huhu..

Ainnur Afiffah :) said...

@zana :


yeahhh! hehe. sy pun setuju. ^^

bantalbucuk said...

congrats..! peluang hanya datang sekali..semoga dapat petunjuk dari ALLAH..amiin :)

SHM said...

tahniah..
bkn senang nk dpt tawaran 2..
tp ap2 pun, fikir dlm2..
mntk petunjuk-Nya..
hanya Dialah tempat kita meminta pertolongan...

Cik Aish said...

emmm pergi la..peluang cerah tu.. :)

ThE KidZ!! said...

go!go!go!

Ainnur Afiffah :) said...

@bantalbucuk :


macehh mucuk ^^

hihi..amin :)

adan said...

wow... hebat la tuan blog ni.. tahniah er..

esok lusa kalau jadi doktor boleh dapat pahala lebih...

btw semoga anda dapat buat keputusan yang terbaik untuk diri anda.. ^_^

tikin said...

wahh,,teruja saia bce entry tu..hihi
thniah..:)

HonEyBuNNy said...

Tahniah...;-)

pergi la dear...;-)bukan senang nak dapat...;-)

Ainnur Afiffah :) said...

@SHM :

macehh ye..
woraitt ;)

Ainnur Afiffah :) said...

@ThE KidZ!! :


:)

Ainnur Afiffah :) said...

@Cik Aish :

insya Allah kak ;)

Ainnur Afiffah :) said...

@adan :

macehh bro ^^

xhebatt pun..

huhu..

Ainnur Afiffah :) said...

@tikin :

macehh ;)

nak teruja apa..

biasa je dear..

Ainnur Afiffah :) said...

@HonEyBuNNy :

insya Allah :)

doakan sy dpt buat plihan yg tbaik dlm khidupan..huhu

misz molecule said...

terima je..


lgpun pluang hnya skali seumur hidup..


tp kwn akak rmi jgk blajar kat mesir..


mereka ckp bkn smeua alatan perubatan kat mesir ada tp blajar kat sana ok lah..


kwn akak pn ada blaja kat tmpt adk dpt ni..



yg pnting blajar bdiri ats kaki sndiri ok??

masyitah*azzahra* said...

sye dh apply...hehehehe

Ainnur Afiffah :) said...

@masyitah*azzahra* :

gud luck masyitah :)

maybe lepas sebulan smpai lah surat kut.

Ainnur Afiffah :) said...

@misz molecule :

Umm ,sy takut nak amik risiko kak. T__T

masyitah*azzahra* said...

kmu tgk x tv3 tadi....
ade ckp psal...
ulama ade ckp yg bdang perubatan adlh bidang yg baik...
lagi stu...dalam alquran ALlah berfirman
klo selamatkn sorang manusia ibarat menyelamatkn seluruh manusia

masyitah*azzahra* said...

tapi aku apply ulum islamiah..
aku x minat bhgian perubtn
aku lebih kpd agame..

Ainnur Afiffah :) said...

@masyitah*azzahra* :

ade tengok tadi..
umm ,tringin pulak nak amik medic..
tapi tula ,
keyakinan masih xckup..
aku istikarah dlu la..huhu ,

umm ,ambil lah bidang apa yg kamu minat..
tapi kalau amik agama dlm negara pun kmu leh dpt..
lau dpt between al-azhar or zagazig nt yuran mahal woo syitah..

masyitah*azzahra* said...

owh yeke..??
slalunye dlm negare nie...senangke nk dpt kos agame...mcm agk sush je...
tkot la...

yeke...kmunye u kat mesir nie..dkat mne ek???kmu ade eply mane2 biasiswa x..

Ainnur Afiffah :) said...

@masyitah*azzahra* :

senang la ,lagi2 kite ade subjek agama lagi senang. huhu ,xpun amik je kolej swasta cth ; KISDA. xsemahal kat mesir. len lah stadi medic ,lau dlm negara berganda2 mahainye. sbb tu papa aku pilih mesir.

akademi medic ni ada sediakan zakat utk students mcm aku ,& diorg dah siapkan surat utk mohon tajaan. buat passport pun diskaun 50%. hihi.

masyitah*azzahra* said...

oic...

Ainnur Afiffah :) said...

@masyitah*azzahra* :

hihi. :)

umiabie said...

wah hebat..

Salam..

Ainnur Afiffah :) said...

@umiabie :


xhebat punn..huhu salam :)

cik teynteyn said...

doktor ain ???

wah wah ,,

bijak ..

good luck ye syg .

bukan minat law ker ? hehe

Ainnur Afiffah :) said...

@cik teynteyn :

huhu ,keliru kak. +__+

macehh ;)

Anonymous said...

as salam kak, saya plajar lpasan spm 2012..alhamdulillah dah dpt twaran blajar medik ke alexandria,mesir tetapi melalui globalmedicalnetwork..juga sedang confius... nak tau sgt2x..akhir skali akak pergi ke x mesir tu????

Anonymous said...

as salam kak, saya plajar lpasan spm 2012..alhamdulillah dah dpt twaran blajar medik ke alexandria,mesir tetapi melalui globalmedicalnetwork..juga sedang confius... nak tau sgt2x..akhir skali akak pergi ke x mesir tu????