klik klik !

05 December 2011

Spesis apa yg bernama 'panggung wayang' tu?

HYE YAYAH !

Terlalu bendul kah soalanku itu? saja gedik buat title sakai-sakai. kalau buat tajuk "aku pergi ke panggung wayang!" gaya macam la aku sorang je pernah pergi kan? puihh~ hahaha.


Ekceli, aku dah lama tak melawat cinema ni. sejak dedi aku berhijrah, dedi dah tak bawak kiteorang family tengok wayang. but honestly, aku takesa pun tak dapat masuk panggung yg bermacam2 "wayang" tu. muahaha XD


Bermulanya hari jumaat haritu lepas habeh kelas pukul doblas, roomate aku ajak pergi times square bersama classmates beliau. mereka nak beli jersi bola untuk adik-adik mereka. baik kan mereka? kakak yang solehah. acecece. tapi..bila dah sampai sana, rasa macam rugi duit je melancong jauh-jauh ke TS semata-mata sebab sakai nak follow mereka beli jersi adik-adik. =..='


Jadi, roomate aku yg arif lagi bijaksana tu cadangkan usul untuk menonton wayang. aku yg memang sakai ni pun eksaited gila ternganga "wooaaaaaaaaah..." selama doploh minit cenggitu lamanya. namun selepas doploh minit aku ternganga, rupa-rupanya aku dan roomate aku je yg masih kekal diposisi eksaited. mereka yg lain sudah lama meninggalkan kami semasa di minit yg ke-namblas aku ternganga tadi. =..=' *ayat bakal pengulas bolasepak negara. ehem,


Semasa kami berdua beli tiket, eksaited kemain aku nak bayar. lapan hinggit je rupanya weh! *sakai* aku inggatkan tiket wayang harganya rm doploh ++. al-maklum la kan. dulu masa kicik2 mami dedi yg bayarkan. sadisss. =..='

Tapi sumpah, bila aku tengok cerita ombak rindu ni..novel lagi best la sebab jalan cerita dia tersusun step by step and aku leh hayati macam mana penderitaan si izzah dan kepanas baranan si hariz tu. tapi, dalam filem ombak rindu tu babak dia tak semua ada and cepat je si hariz tu jatuh chenta dengan si izzah. izzah tu pun laju je accept. jual la mahal sikit kan. haha,

Mula-mula aku tak feeling sangat la. roomate aku je yg eksaited sampai leleh-leleh air mata dia. sian betol. maybe sebab aku dah baca novel dia dan tau kesudahan dia. lagipun, banyak babak-babak geli yg menakotkan aku. =..=' lastnye aku dok hadap buger marrybrown dan berkelah di tengah kegelapan panggung wayang tu. muahahaha!


Tapi apa yang penting, lagu die best. hihi




Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisiku
Tuhan aku tahu banyak dosaku

Hanya ingat Kamu kala dukaku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya ‘tuk cintaku
Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dariku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hujan bawa air mataku

Yang mengalir membasuh lukaku
Agar dia tahu ku tersiksa
Tanpa cinta dia di hatiku
Hanya mampu berserah

Moga cahaya tiba nanti
Tuhan tolong lembutkan hati dia

Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia disisiku

Terima kasih baca! =)

23 comments:

masyitah*azzahra* said...

wahhh...bestnyeeeee....nk join jgak..hihihi...tp dh agak dh....novel lg best...tp harry potter n twilight...novel n film...sama rata bestnye....samela ngn cerita nora elena..x best lgsg....novel lg best

Abg Stalker said...

knp sume org tgk ombak rindu..:( abg x tgk lg.sobss~~ain teman abg jom.

syazwani said...

tak ngajak teman pung! hahah.

cikzsmile said...

salam. dah agak dah mesti tgk ombak rindu ! haha. bakal pegi tgk nnt. keh3. kwn ajak hehe :)

sYiRa LoKMaN said...

jeles la...sume da tgk ombak rindu! kte ta tgk lagiii

✿Dear Yayah✿ said...

@masyitah*azzahra* :

tapi konklusinye bestttt syita. hehehe

✿Dear Yayah✿ said...

@Abg Stalker :

nape abg tak tgk lagi? aish, rugi2. jom la. ain memg plan nk tgk lagi skali. hahaha

✿Dear Yayah✿ said...

@syazwani :

lain kali kite g jalan sesame ek. :)

✿Dear Yayah✿ said...

@cikzsmile :

jangan lupa bwk tisu ye? heheh

✿Dear Yayah✿ said...

@sYiRa LoKMaN :

pegi la tgk cepat. :)

Abg Stalker said...

abg x tgk sbb x de gf..bole x ckp mcm ni? :P gf abg x pnh masuk wayang la dan x nk masuk.

msredcheesecake said...

Dasat kutipan citer ni...kalah twillight...

Saiazuan said...

tgk wayang rm8 je? murah nye :D

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

ehhh murahnyerr... kalo kat kl nie..toksah cakap arr..mahaiiiii.. huhu

Finaz Jaafar said...

OKAY FINE RAMAI DAH PI TENGOK CERITA NI TAPI GWA TAK LAGI..WHY WHY WHY????????

fadh leyanie said...

dah tengok jugak ombak rindu ni,,tapi tak boleh nak feel pasal org yang ddk sit belakang (*geng sakai)
asyik ketawa menganggu perasaan org lain =_=

✿Dear Yayah✿ said...

@Abg Stalker :

bagusnya awek abg..untug la ^^

✿Dear Yayah✿ said...

@msredcheesecake :

kan? semua teruja nk tgk sebb aaron belakon..hehhh

✿Dear Yayah✿ said...

Saiazuan :

ade tempat lagi murah tau tak..heh

✿Dear Yayah✿ said...

C.M.A @ CikMoonAdnan :

meh la dtg tgk kt mid ke ts..heheh

✿Dear Yayah✿ said...

Finaz Jaafar :

hahaha..sabar kak sabar..

✿Dear Yayah✿ said...

fadh leyanie :

pi la tgk lagi sekali..heheh

ILA HonEyBuNNy said...

bestkan lagu dia..

suka2...ehhehhe