klik klik !

31 March 2011

2bulan di Ipoh Learning & Training Institute(ILTI)

HYE YAYAH !

Hari ini ain pergi kursus english dekat ILTI .beberapa hari yang lepas , aku minta pada papa ter-handsome nak pergi kursus english .yelah ,duduk rumah pun bukannya buat apa-apa .duduk-lah merabun hadap komputer 25jam tanpa henti .(hyper sgt tu) 


So ,dengan satu semangat yang membara & minat yang melebihi segalanya (ecehh) aku pun menyatakan hasrat & papa handsome dengan hati yang senang dan lapang menunaikan impian aku .huhu .terima kasih papa ! (sejak bile panggil papa ntah)
So ,pagi tadi dalam pukul 9 aku sampai dekat ILTI tu .masuk-masuk je terpampang 

"ILTI STUDENTS , PLEASE SPEAK ENGLISH "


Makk aihh ,aku kene cakap omputih je ke ?kemudian laju hatiku berbisik untuk menyedapkan diri'nya' :


 "takpe kau belum sah jadi student ILTI lagik ,so bedal je rojak melayu+omputih ." 


Huhh ,lega sedikit disitu .hee ,masuk2 je dup dap dup dap .mane tak-nye aku ternampak jejaka handsome .hallamak halamakk ! kang tak boleh belajar aku kalau fokus tang lain ni .haduii ,hehee (gatalnye ,lalala~) 
Then ,mula-mula aku kene buat test grammar dulu .jwb 40 soalan dlm 15min .huhu T_T .boleh lah ,dapat 30/40 .haduii ,banyaknye salah .then ,masuk bilik jumpe principle ILTI .dia suruh aku baca & jawab soalan berdasarkan petikan .susah jugak ,berpusing-pusing lidah aku nak baca .haha .then ,die suruh cakap sikit pasal sekolah .yeahh !aku suke tajuk ini .terus laju je aku start :

"i love my school !" 


Kihkihkih ,buat malu Malaysia je aku ni .takde ke ayat lain kan .haha .nak buat macam mane gugup sangat .T_T 




Then ,Mr. Thomas tu decide level & kelas yang perlu aku pergi nanti ,iaitu : 


CAMBRIDGE LEVEL 3
FIRST CERTIFICATE IN ENGLISH (FCE)
(upper intermediate) 

Maksudnye pertengahan tinggi .dia ada 5 level .paling ats level 5 lah (very advanced) .takpelah memang tujuan aku nak belajar english kan .so ,tak kesah-lah level berapa pun janji aku keluar nanti aku boleh read & speak in english "very advanced" .haha .so ,kat U nanti taklah susah sangat .hehe XD 

Ada yang berminat ?jum-lah .2bulan lebih aku akn belajar dekat sana .seminggu sekali (3jam) .bayaran pulak RM 284 rasanye .okeyy latu .sbb ramai cakap tempat ni memang bagus .:) 


p/s : aku dengar taklimat lesen sabtu ni (2 april) .horayy ! *teruja gile .taklah kuno sgt sbb kawan2 dah ade lesen .haha 
------------------------------------------------------------------------------------
terima kasih sudi baca ^^
------------------------------------------------------------------------------------

11 comments:

syaimz said...

wow,your english musy be so superb! :p

Ainnur Afiffah :) said...

@syaimz : hee ,insya Allah lepas habis kursus ni hyper superb .haha XD

W said...

ainnnurr : total dia 275 ? hari apa kelas? tmpt tu kat mana eh? ak nak laa. +__+

Ainnur Afiffah :) said...

ha'ah rasenye .2bulan setengah rm275 .kelas sehari(3jam) setiap minggu .boleh pilih nak isnin ,rabu ,jumaat ,sabtu atau ahad .jum lah wanie ? :)

Ainnur Afiffah :) said...

4 ur information wanie ,kelas die ade pagi & petang .

pagi : 9 smpai 12
petang : 2 smpai 5

ekin.. said...

wow..hebat2..nak g juge..:)

Ainnur Afiffah :) said...

jum lah ekin .kat sane students cina je ramai .tapi takpe ,kite bersaing .hehe

W said...

sempat tak kalau daftar skrg? hmm, dip start bulan 6 kan ?

Ainnur Afiffah :) said...

ntah ,bulan 6 ke ?bukan 9 ?huhu .sempat .awk boleh pilih .sy amik 27jam .stiap mggu 3jam .so ,sume dlm 2buln smggu .sempat lah syg ooi .:)

aiman rashidd said...

orang ipoh ke ? HAHHAA
perak mali ?

Ainnur Afiffah :) said...

yeah ,perakk .
duk batu gajah .hee~