klik klik !

26 April 2011

"Adakah aku dah cukup cantik sekarang?"

HYE YAYAH !
Ini kisah cinta yang berdarah..

Girl: Hi !
Boy: Umm... hi.. 
Girl: Saya sebenarnya dah lama nak bagi tahu awak sesuatu...
Boy: Umm..apa dia?
Girl: Saya betul-betul suka dekat awak.. dan saya....saya rasa...saya dah jatuh cinta pada awak..!
Boy: err...OK..
Girl: Apa maksud awak dengan "OK"?
Boy: Saya tak sukalah awak macam ni..
Girl: kenapa tidak? 
Boy: nantilah saya bagi tahu awak..


Sejak dari tu, girl asyik tanya pada boy "Kenapa?" bila setiap kali die jumpa boy.. Tetapi boy asyik jawab jawapan yang sama.."nanti lah saya bagi tahu awak.." Sampai akhirnya ,girl tu fedup..

Girl: Saya penatlah dengan semua ni! bagi tahu jela saya kenapa awak tak suka saya?!

Boy: ishh..kau ni betul-betul nak tahu ke??
Girl: ye!
Boy: Sebabnya...kau tu tak cantik,jelik tau tak?! Apa guna keluar dengan perempuan yang tak cantik macam kau ni?! no point! memalukan aku je tau?!
Girl: Tapi...saya...
Boy: Ishh..dah lah! tinggalkan aku sendirian boleh tak?!

Boy terus beredar dan girl tu terduduk menangis. Dia betul-betul kecewa dengan apa yang boy cakap. Kemudian , telefon dia berbunyi..

Girl: Hello?
Mama: Sweetheart? Mama nak awak balik rumah sekarang. Sekejap lagi mama habis kerja mama terus balik rumah okay.
Girl: Alright Maa.
Mama: I love you.
Girl: I love you too, Maa.

Selepas itu , girl tu terus balik rumah dan sampai je dekat rumah , dia terus ke bilik air dan lihat wajahnya di cermin. 

Girl: Aku tak cukup cantik ke.....

Kemudian , girl tu teruskan kerja dia , dia dah tahu apa yang patut dia buat. 2 jam kemudian , Mama girl sampai rumah dan dengar bunyi air dari bilik mandi. Mama girl terus naik ke tingkat atas dan terkejut tengok sepanjang hall dah basah dengan air yang datang dari bilik girl. 

Mama: Honey? Okay tak ni??

Mama girl rasa tak sedap hati terus buka pintu bilik girl dan.........dia sungguh terkejut. Air mencurah-curah atas lantai dan air tu berwarna MERAH!  Mama girl terus masuk ke dalam dan dia menjerit ketakutan. Disitu...dia terlihat anak gadis kesayangannya sedang terbaring dipenuhi darah akibat torehan pisau di seluruh muka. Mama girl bergerak ke belakang dan ingin bergegas untuk menghubungi polis tetapi...dia terpandang sesuatu di cermin...

Ada tulisan yang ditulis dengan darah.. walaupun tulisan tu tak jelas tapi mama girl masih dapat baca...

"Boy....adakah saya dah cukup cantik sekarang?"

___________________________________THE END_____________________________________ 

Bak kata omputeh , "Dont judge a book by it's cover" so,jangan lah nilai seseorang itu berdasarkan kecantikan luaran semata-mata tetapi nilai & ambil kira dahulu hati budi , kecantikan dalaman serta peribadi dia. Lagi-lagi pada akhir zaman ini,pilihan kita seharusnya pilihan yang tepat. Bagaimana contoh pilihan yang tepat? pastinya si dia yang menjanjikan kebahagiaan dunia & akhirat. :) 


And even kita di'reject' oleh seseorang yang kita cinta sekalipun ,janganlah sampai rosakkan diri. berdosa hukumnya kalau kita zalimi diri sendiri. teruskanlah kehidupan. mungkin esok,akan hadir seseorang yang lebih baik untuk kita. Allah lebih mengetahui.=)

------------------------------------------------------------------------------------
terima kasih sudi baca entry sengal ni^^
------------------------------------------------------------------------------------

37 comments:

kucarkacir said...

uishh..
takkan sampai sanggup buat mcm tu..

Ainnur Afiffah :) said...

@kucarkacir : ntah la, cinta kan buta. haha.

Muhammad Zulhusmi said...

so sad ending.. :(

Ainnur Afiffah :) said...

@Muhammad Zulhusmi : yeah ,sedih sgt.

panglima said...

walau pun cinta itu buta, tapi manusia x buta dari segi akal fikiran btui x???

panglima said...

cinta itu buta tp manusia x buta dari segi akal fikian. allah dh bagi akal fikir eluk 2 seblum buat sesuatu

cik dara sunti gonjeng said...

hahah! seram doe! btw, best entry, ingat kan girl tuh toreh tangan *standard drama melayu buat lah kan. rupa rupanya, hambik kau, muka di torehnya. thumbs up:)

panglima said...

x yah sedih
hidup mesti diterus kan

Ainnur Afiffah :) said...

@panglima : hehe ,ye ye. sepatutnya kita takbule buta dgn cinta manusia. huhu.

Ainnur Afiffah :) said...

@cik dara sunti gonjeng :

hahah ,tula pasai. drama melayu memg gitu. tapi ni drama omputeh. tukar ke BM. hahah. tengs ;)

Shazmiey Abdurahman said...

cinta itu buta,tapi jgn jadi buta kerana cinta.hihi..

Shazmiey Abdurahman said...

cinta itu buta,tapi jgn jadi buta kerana cinta.hihi..

Ainnur Afiffah :) said...

@Shazmiey Abdurahman :

yeah..org pakar komen..um ,betui3..hehe :)

bantalbucuk said...

ish3..lelaki tu tak patut cakap camtu..n perempuan tu pon tak patut buat camtu..kesimpulannya dua2 tak patut..sebab maybe perempuan tu akan dapat yang lebih baik dari laki tu satu hari nanti.. :D

Cik RoSs said...

Uiiisshh..buta sungguh girl ni sebabkan cinta!!huhuhuhu..

Sedihnyaaa..

ASaDa RyutaRo said...

mintak jauh dari 'buta iman' sebab cinta manusia..

ASaDa RyutaRo said...

spatutnya laki tu, tak suka pun cakap lah elok2.. ni main sembur je, sape tak terluka..

Anonymous said...

saya xbuleh menterbalikkan masa..T.T

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=fvmsVG4kkA0

Ainnur Afiffah :) said...

@bantalbucuk :

insya ALlah ;) Setiap yg jadi kan ade hikmahnya.

Ainnur Afiffah :) said...

@Cik RoSs :

sebab tu kita jangan tlalu memberi sepenuh cinta kita pada manusia. cinta manusia sementara je. :)

Ainnur Afiffah :) said...

@ASaDa RyutaRo :

betul3. amin :)

Ainnur Afiffah :) said...

@Anonymous :

xperlu terbalikkan masa. cuma perlu berubah & dekatkan diri dengan pencipta. :)

Otromen Taro said...

Sedihlah citer nie..

Makanan terlarang

Ainnur Afiffah :) said...

@Otromen Taro : sedih dengan 'cinta buta iman' ni..

nelly said...

cerita yang sangat sedih ..
tak perlulah cari cz rupa ..
nelly dulu frust punya pasal , siap panaskan duit syiling then toreh kat dagu ..kesan beb ~

Ainnur Afiffah :) said...

@nelly :

senior ain dulu toreh kat tangan ukir nama ex die. berdarah2 tgn die , seram betui~

nelly said...

boleh kongsi entri ni tak ???
tolong inform kt nelly

shahjiehan said...

ngade2 nk toreh nama... ntah hape2... hahhaa

sy x cukup cantik..tp dah cukup nsem rasanya.. hahaha..

yey! ade kat perak!! boleh g ipoh.. nk ikot x???

Aqeela LaEn :3 said...

wow ! o.O ganasnya girl tu !

Ainnur Afiffah :) said...

@nelly : boleh syg ,dah inform kat SB. :)

Ainnur Afiffah :) said...

@shahjiehan : nak buat camne dah sie syg sgt kat pakwe die. hehe. :-P

yeke dah ckup hensem? alhamdulillah la. ce tnjuk muka tu sikit? hehe

nak itut..nak.! haha.

Ainnur Afiffah :) said...

@Aqeela LaEn :3 :

hhhe ,ganas eh. :-P

masyitah*azzahra* said...

sian nye kat dak pompuan tu....laki tu...klo dpt pmpuan yg cntek pown...xkn dpt sebaik pompuan yg suke kat die nie....
terok betol laki skrg...tp x sume....suke pndg yg cntek je.....mmg itu lumrah hidup....tp...nk yg cntek....tp perluke malu bila dpt yg kurg cntek.....syukurla....tgh geram nie..hahahaha

Ainnur Afiffah :) said...

@masyitah*azzahra* :

hehe,sabar yang. sabar :)
tula ,pmpuan yg baik tuk laki yg baik.
sbb tu pmpuan tu xdtkdirkan gn laki suey tu. haha.
lumrah manusia sukakan kecantikan.
tapi pndgn "cantik" tu pun berbeza pada setiap org. :)

shahjiehan said...

hehehe.. pnh g ipoh ke?

reti drive?

Ainnur Afiffah :) said...

@shahjiehan :

takan la takpena g ipoh. =.=
haduii ,haha.

drive? reti2. tapi confirm ICU lah. haha. L pun blum dpt lagik. Y__Y