klik klik !

19 November 2011

menziarahi Mid Valley bersama roommate baru!

Sakai tak title akuh? ye..memang. haha. semalam lepeh habeh class, rumet aku paksa ajak aku teman die ziarah mid valley. apekejadahnye ntah die nak beli. akuh yg baik lagi berhati mulia ni pun temankan la. sesampai je kami di mid valley maka, bermula lah pengembaraan tanpa tujuan yg dipandu-arah oleh shuhada merangkap rumet aku tuh. al-maklum lah mid valley tu dah macam rumah ketiga dia selepas uia.


Fuh~ memang penat weh bejalan guna kaki dgn shuhada ni. aku rase kalau semua kedai kat mid tu kedai aksesori, baju dan kasut semata. konpem setiap kedai & butik dia nak terjah. rase nak tercabut kaki akuh ni haaaa tawaf dari south ke north, north ke south beploh kali.. alamatnye tadak sapa la nak masok minang aku dengan kaki separuh-upaya ni. tercabut lutot dan betis aku antara satu sama lain. T.T



Satu lagi habitat si shuhada ni, dia suka sangat tangkap gambar. jadi , memang keja aku jadi photographer jela semedang. nampak spek nak tangkap gambar dgn spek. nampak teddy bear nak tangkap dgn teddy bear. nampak bunga nak tangkap dgn bunga. nampak muka aku yg selenga tengah fedup asyik tangkap gambar dia je then baru la die offer nak tangkap gambar aku pulak. muahahaha XD

hokeyy, jangan cakap haku comey mcm teddy bear ni hokey? dah ramai orang ckp mcm tu sampai haku dah jemu hokey. #perasan gile pompuan ni. kesian.

HAH ! nak tengok gambar shuhada ni tak? sumpah lawa weh..sumpah! haha. putih, tinggi dan arif lagi bijaksana. kalau ade yg berkenan sila hantarkan resume kat aku ye? =P


lihatlah dia posing bersama spek vincci nye~ 

Then, kiteorang jalan-jalan kaki beli aksesori minah ni. dia nak tempek cekak bunga bercorak-corak bagai kat atas kepala hotak dia. aku pun tak paham kejadahnye pesyen tu tapi bila tengok die pakai macam lawa la pulak. kehkeh, manusia kalo dah lawa pakai apa pun lawa ye dak? 
cekak cenggini la die nak pakai kat atas tudung pi kenduri. tapi mahal gak, cekak pun harga tigaploh hinggit? ade yg hampir seratos. hey, gila ape~ 

Lepeh beli cekak, kami terus berjalan-jalan guna kaki , tak disangka-sangka shuhada ternampak sesuatu yang sungguh menakjubkan. WOWWW! #bersinar-sinar mata dia sambil tekedip-kedip kegedikkan.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
V

HAHAHAHAHA. shuhada nampak, terbeliak mata dia teruih serbu ke butik GEB yang menempek diskaun 70% tuh. aku pun tergedik-gedik follow shuhada kononnya sama teruja. padahal, aku tanak & takan membelanjakan duit emas aku. dah diskaun 70% pun mahai lagi. yih, syg aih..aku rela lagi perabih duit beli makanan, kenyang jugak perut. kan? XD

Bayangkan, aku nak beli baju pakai duit sendiri?? hoo-sekius me? pelesss la~ aku beli baju dengan makbapak saje hokeyy, guna fulus makbapak saje. muahaha. lagipun, aku tak reti la nak shopping sendiri. -___-'


Tapi lepeh tu......usha punya usha, test punya test, pikir punya pikir, aku tak sengaja tertry baju tu, terambil, terbawak ke kaunter tetibe terus terkeluar duit dan terbayar. betol, ini berlaku tanpa sedar apatah lagi niat , nafsu mahupun kewarasan aku. aku taktau macam mana aku boleh TERbeli baju ni. ohmegi, melayang duit aku. -____-' 

Nampaknya aku kene kurangkan tabiat aku mengunyah makanan doplohpat jam sebab dah TERshopping beli baju ni. kehkeh.

Terima kasih baca yek! ^^

35 comments:

Abg Stalker said...

kirim salam kwn tu eh.nti abg la resume abg kt blog tu. :D ehem,kacaknya ain.bear tu comey mcm ain. ;)

Miss Iza Pink said...

bestnya dpt jln2....xnak ajak sekali ke??

syazwani said...

ainnur!! mid jom :P next time. :)

✿Dear Yayah✿ said...

@Abg Stalker :

yeh! ain kacak kan? hehehe XD

kalo nak nanti ain btau die. hihi

✿Dear Yayah✿ said...

@Miss Iza Pink :

laaaa..nak ikut ke? meh la..jum2

roq said...

mid valley!!! selalu sgt pegi dah....huhu -.-"

singgah2 la sini :)

✿Dear Yayah✿ said...

@syazwani :

jom jom jommmmmmmmm ^^

sabtu ahad memang saya freeeeee. XD

#sumpah teruja ni. kehkeh

✿Dear Yayah✿ said...

@roq :

dah mcm rumah kedua kan? hahaha

hoyahadis said...

bestnye..dah lame akak buang tabiat bershopping sakan..dulu mmg jakun je bile nmpk brg bru dan less 70%..kini da insaf la kununye..he..he..syg duit..klu nk shopping pun kene piki dulu ptut ke tk nk bli..(^_^)

✿Dear Yayah✿ said...

@hoyahadis :

hehehe..sekali sekala takpe la kan kak..:)

ILA HonEyBuNNy said...

bab2 sale neh nak dengar neh...hehehe

mahai gak cekak2 tu..tapi cntik...;-)

✿Dear Yayah✿ said...

@ILA HonEyBuNNy :

hehehe..haah, cantik.. sy pun beli satu.. kehkeh

Juliet_iRa~" said...

ahaha..baju apa beli??
tunjuk la..;p..

banyaknya cekak rum8 awk!

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

halamak . jalan jalan best :)

Saiazuan said...

hmm dah lama x lepak kat mid :D

✿Dear Yayah✿ said...

@Juliet_iRa~" :

hehe..blaus..kale purple..cantik! kehkeh

✿Dear Yayah✿ said...

::ini belog saya . cinta hati saya::

kan? memang best tapi penatttttt >.<

✿Dear Yayah✿ said...

@Saiazuan :

busy sgt ke? heheh

nelly said...

amboi . sakannya dia jalan !!
hehehe

comel2 !!

maCy said...

oh terbayau ea... same la kite salu cmtu. haha

✿Dear Yayah✿ said...

@nelly :

hehehehe.

sekali sekala :D

✿Dear Yayah✿ said...

@maCy :

kan? xsengaja pun. hahaha

Abg Stalker said...

HAHAHA..yg psl kwn ain tu abg gurau je :D tp nk kirim slm bole jgk :P ckp afiq kirim salam tau.kui3 ;D



lagu kt blog abg tu Republik_Hanya ingin kau tahu. :)

✿Dear Yayah✿ said...

@Abg Stalker :

haha. wokeyhhh ^^

maceh yek. :)

qatrunnada said...

baguslah,,kat pj kerja pergi mid valley,,yg dekat nilai ni lagi dekat dgn nilai sQuare,tesco,,mcm2 sgala mak nenek..jln kaki dah sampai..nanti pergi pj ntah mcm mna la pula...

msredcheesecake said...

Shopping memang best, kalau ada duit... Hheee...

Ecah Ecot said...

ni mmg shopping sakan ni..hoho

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

uiii dah lama akak x g midvalley.. bape tahun erkk? huhu.. padahal hidup dalam KL jek..haha

✿Dear Yayah✿ said...

@qatrunnada :

hahaha..takpe2, kene byk bsabar la ye..:D

✿Dear Yayah✿ said...

@msredcheesecake :

betoiiii! haha. kalau tadak cuci mata jela mampu..:D

✿Dear Yayah✿ said...

@Ecah Ecot :

hehehe..takla sakan mane..:D

✿Dear Yayah✿ said...

@C.M.A @ CikMoonAdnan :

hahaha.. meh la ziarah mid valley..:D

fadh leyanie said...

adakah cekak yang hampir seratos itu bertakhtakan emas? :P

masyitah*azzahra* said...

mak aihh..bestnyeeee.......

tya omar said...

i'm your 608 followers! Haha~ Bangga,,,