klik klik !

26 August 2011

rumah kata mari.. uia kata pergi..

HYE YAYAH !

Hari ni student semua dok pakat nak angkat kaki untuk berambuih keluar dari uia. tadi balik dari usrah, aku tengok ramainya manusia dok tarik beg sambil tersengih2 tunjuk muka eksaited. kononya nak bagitau betapa bahagianya diorang balik rumah dulu utk berhari raya. helehhh..

Aku? bahagia kebendanye kan..kalau eksaimen belambak2, tambah pulak tak hapai lagi surah al-furqan. risau tak sempat , minggu depan dah nak kene tasmi'. ==" haihh..tengah nak pack barang2, aku terpikir kalau aku cume hangat2 tahik ayam je bawak buku segala bagai tapi hapah pun tak buat. sadisssss kan?
The thing is, jangan jadik hipokrit dengan diri sendiri la. bawak balik buku setakat yang kau mampu. takpaya nak tunjuk semangat sangatlah kan sampai nak bawak balik segala jenis buku tapi lastnye satu pun tarak bukak. haha. itu namanya membuang segala tenaga dan kudrat.

Tapi bila pikir doplohnam kali, sekurang2nye baguih jugak la sebab kau ada niat nak baca kan? niat tu yg penting. alhamdulillah la kesedaran sivik tu masih ada. budaya kita wajah kita okay. daripada student yg balik cuti , tapi hapah satu buku pun tak bawak walaupun eksaimen tu bertimbun2 lagi tinggi dari klcc. tu nampak sangat hang memang jenis yg sangat tak sedar diri , sangat over-confident or sangat genius. or....maybe sangat bajet genius..:P

Jadi, pikir2kan dan selamat bercuti raya :D 
Roommates aku dua2 dah berambuih. rasa sunyi giler kut takda diorang. pasang pulak lagu raya "pulanglah" yang aishah nyanyi tu. haduh makkkkk mertuaku, aku yang macho ni pun boleh menetes air mata kut. al maklum lah, ayat je macho tapi hati aku kiuuttttttt bermerah jambu. >___< ahakhakhak~ *haha*

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
terima kasih sudi baca entri sengal ni :D
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


26 comments:

Atiqah Farhana Safian said...

kiutnya hati.. haha.. takpe2.. esok sudah balik. happy3! hehe

NURUL AINI NORAZMAN said...

aini tak leh tgk org tarik beg nak balik kmpung nih,.sedihhh,.hahaah

A i n n u r said...

@Atiqah Farhana Safian :

tau takpa.yeay2!

A i n n u r said...

@NURUL AINI NORAZMAN :

haih..same la kite. heh

Iz.Eusof (Abg Stalker) said...

xpyh la bw blk buku klu da tahu x ada masa nk bc. :) elok bw nota je.ringan,kecik dan mudah nk hafal.

slmt hr raya ain! ;)

A i n n u r said...

@Iz.Eusof (Abg Stalker) :

hehe..wokeyhhh ^^

selamat hari raya :)

nelly said...

semangat balik raya !
selamat ary raya !

Finaz Jaafar said...

huihhh ms kte study dlu pun klo cuti jgn hrp la bkak bku sgt..tipu sume tuh ! gagagagagga

slamat hari raya !!

Muhammad Amirulhazim Alias said...

eh awak course apa ?

Saiazuan said...

blk kmpung dgn vw kuning :D

syazwani said...

ainnur, tasmid ke TASMI'? bkan TASMI' ke>

A i n n u r said...

@nelly :

selamat hari raya dear ^^

A i n n u r said...

@Finaz Jaafar :

hehe..tau takpa..:D

selamat hari raya kak ^^

A i n n u r said...

@Muhammad Amirulhazim Alias :

laws. :))

A i n n u r said...

@Saiazuan :

heheheee..:D

A i n n u r said...

@syazwani :

oh,my bad..silap eja..:D

fadh leyanie said...

yanie bawak je buku balik rumah..tapi..sampai skng tak sentuh..konon2nya nak study utk final..^^
selamat hari raya :)

A i n n u r said...

@fadh leyanie :

heheheee..same la kite..knonnye kan? :D

Nur Liyana said...

ainnurrrrrrrrrrrrrr!!!!

selamat hari raya!!!!

jgn lupa we still hv to fast for teh last three days..grab the chance in ramadhan!!!1

A i n n u r said...

@Nur Liyana :

selmat hari raya juaaaa ^^

okay dear, insya Allah..:)

ILA HonEyBuNNy said...

yeahhahah..balik kampung...hehe...

ciannya banyak esmen..ngeh3...

selamat hari raya maaf zahir dan batin..;)

Azroy Kassim said...

baa~ CAK!!

cuti is cuti.. xyah nk menggatal nk study... haha

epy eid!! :)

teyn teyn said...

amboiii beggg .. bukan maen ..

hehe ..

sama leh kite dek . bkn maen bwk buku konon na study . tp dh 3ari balek ni , takde ag bukak buku. hahaha

shishi.. said...

semue tu kengan kn... =)

cik nAdyYa ツ said...

samat ari aye :')

Zulaiqa Nazri said...

taw xpe.. iqa pon sme, bwk buku tp bkn bace pon..huu..