klik klik !

18 August 2011

kaki aku patah..:(

HYE YAYAH !

Hari ni macam2 masalah timpa kat aku..pagi ni ada exam english pukul 7.30 pagi..tapi lepas subuh tadi aku terpejam terus lena and bila bangun tengok2 jam dah pukul 7.45.. rase macam mimpi je time tu..tak sangka akan jdi cmni..huhu.

Bayangkan la macam mana rush nye aku pagi tadi ke tempat exam. so, aku lari masa nak turun tangga & taktau camane kaki aku boleh tergeliat and makkkkkkkkkkkkkkk saakitt! sumpah rasa nak menjerit je..tapi aku tahan. aku pegang peluk ciom tiang dalam namploh saat cam gitu teruih aku teruskan perjalanan menuju ke tempat exam. masa tu kaki aku tak sakit sangat , jadi..aku lari lagi. sampai la kat blok E aku terus naik tangga masuk class..

tok tok tokkkk.. *adab mengetuk pintu bila datang lambat..

okay..masa tu exam dah start and madam terus pandang muka aku dengan pandangan yang terkejot comey die..

"homakkau , ainnur...kenapa??? kenapa lambat..????" 

"sorry madam..roommates saya punye makcik punye cafe kat uia ni punye kucing die terberanak dalam cafe jadi die punye le terkejut sampai die punye jantung sakit...bla bla bla.." macho je aku jawab. :P

okay tipu...=='

"madam..saya tertido lepas solat subuh tadi..sorry..T.T " smbil buat muka seposen pun tak laku..sadissssss.

so , madam redha je dengar penjelaan aku & aku pun cari tempat duduk & terus jawab exam dengan sebijak2nya.. tapi , tetibe..

kaki aku sakitttttttttttttttttttt balik! watdeeeeee.. kenapa tiba2 kau jadi sakit? tadi okay je..uwaaa uwekkkk. memang terseksa jiwa raga bakul basket recycle bin & zahir batin aku masa jawab exam tadi. dah la lewat 35minit. dush~

Then , aku jawab objektif and soklan 1..soklan graph. dong dang dong dang dah siap..mase tu jam pukui 9.30 dah..tapi peksa habis pukui 10.30. terasa genius pulak kan sebab aku dah abis jawab wlaupun msuk lmbat.. tapi aku pelik.. "aikkk,macam sikit je soklan.. takde soklan essay ke?" jadi aku pun nekad utk bersangka baik yg madam saje tak bagi soklan essay..so, mase tu rase macam syukur giler la kan sebab takde essay nak kene buat. yihaaaaaaaa..! emmmm....tapi...

tak sampai beberapa minit..aku baru tersedar yang madam ade tulis soklan 2 yakni soklan essay di whiteboard..what????kenape la jadi lagu ni..awat tak jadi lagu kita ka..lagu negaraku ka..sobsobss. masa tu pulak jam taktau knape jalan laju sangat tiba-tiba je dah jadi pukui 10..grr..==' aku pun terus bangun pi keluar ambek spek mata..and guess what? "tahniah..spek mata kau tertinggal! " arghhhhhhhhhhh...tension betoi la..semua tak jadi pagi ni..T.T

then , aku terus masuk class balik. duduk kat kerusi..terus pusing belakang.. "woih..bak mai sat jawapan spek mata kau.." terkejot kera biawak kawan aku tetibe aku pusing mintak spek.. sapa suh kau pakai spek & dok belakang aku..nasib ah..=='

kau bayangkan la aku jawab soklan essay pasai preserve environment tu dalam masa kurang dari 25minit.. aku buat 4 perenggan je..2isi. tu pun nasib baik laju pulak idea tu nak datang..alhamdulillah Allah bantu aku..tepat jam 10.30a.m. masa pun tamat..& semua budak dah keluar kecuali aku. saje aku dok buat donno tunggu sampai madam halau aku keluar..:P

"okay ainnur..time's up.." 

ceh, aku pun bangun nak pi bagi kertas kat madam. sekali kau..ibuu bapakkkkk nenek atokkk datuk A, B, C..sakitt kaki! tapi..aku kan macho so aku tahan je. sampai je kat depan block C ape lagi..uwaaaa uweeekkkkkkkk serk serk..aku meraung macam baru dapat tau bakal suami terchinta mati kene langgar lori tahik je. *ade ke bakal suami? ade ke lori angkut taik? puihh~ =='
haloh..haloh..sedihnye..kecik2 dah jadi janda..:P

Pastu taktau datang dari celah mana , tetibe je kawan2 aku nampak & terus diorang dukong papah nak bawak pegi class BTQ (basic themes of the al-quran). aku ingat nak skip je , tapi hari ni pulak ada presentation.. bayangkan la aku present pasai tajuk Sabar tadi sambil duduk..memang sabar jela kan~ huhu. siap pakai microphone lagi. perghh! rase macam nak karaoke je time tu..orang lain semua dok berdiri aku sorang je kurang upaya kene duduk..huhu. sadiss.

Dan sampai sekarang kaki aku still sakit..nak jalan pun tak boleh..kene ade kawan dukong papah..sobsobss. esok aku x-ray..harap2 tak patah/retak. aku nak raya dengan kaki yg sihat. huhu.
*ibuuuuuuu..nak balikkkkkkkk rumah. sobsobs. :(


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
terima kasih sudi baca entri sengal ni^^
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


"Allah tidak membebani seseorang melainkan sesuai dgn kesanggupannya. Dia mdapat (pahala) dari (kebajikan) yg dikerjakannyadan dia mdapat seksa dari kejahatan yg diperbuatnya. mereka berdoa 
'Ya Tuhan kami, jgnlah Engkau menghukum kami jika kami lupa atau melakukan kesalahan. Ya Tuhan kami , jgnlah Engkau bebani kami dengan bebanan yang berat sebagaimana Engkau bebankan pada orang2 sebelum kami. Ya Tuhan kami, jgnlah Engkau pikulkan kepada kami apa yg tidak snggup kami memikulnya. maafkan kami , ampunilah kami, dan rahmatilah kami. Engkaulah pelindung kami, maka tolonglah kami menghadapi orang2 kafir.' " 
 (surah al-baqarah 2:286)

35 comments:

sjiehan said...

justify kan perenggan, bg rapat ke dinding, nmpk tulisan lebih kemas dan teratur


... ok? somoga cepat sihat... dosa buat sj kot~ hehehe

munet said...

eh, xpatah kan?
mahallah mna ni? kalau dari khadijah nak ke blok e mmg terseksa jiwa dan ragalah.. naik bukit lagi.. haishh..
p/s : nice to meet u adek CFS.

from kak Munet the KBU-ian

A i n n u r A f i f f a h said...

@sjiehan :

tula..sobsobs..

tkpe2, sakit ni akn hapuskan dose2 kcil ain..insya Allah..

maceh sj..:P

cik Beskod said...

huhu ksian nye.. hurm..

nurul asyikin(kak chik) said...

cian sgt,,hati2 yea,,drop sini pg2 jumaat

A i n n u r A f i f f a h said...

@cik Beskod :

kan? huhuu~

A i n n u r A f i f f a h said...

@nurul asyikin(kak chik) :

wokeyhh. :)

Finaz Jaafar said...

haloh cian sungguh..kamu ni mmg la sudah jatuh ditimpa tangga..sabarlah ok

A i n n u r A f i f f a h said...

@Finaz Jaafar :

tula pasai kak.

sobsobs. :(

Anonymous said...

=(

A i n n u r A f i f f a h said...

@Anonymous :

dah sihat..:)

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

insyaallah..doa2 laa xpatah ya... mgkin terseliuh jerk..

smga cpt sembuh..

A i n n u r A f i f f a h said...

C.M.A @ CikMoonAdnan :

macehhhhh ^^

alhamdulillah dah x-ray..

doc kate xpatah ^^

ekin.. said...

ain..seb bek xpth..ak bru tau pasal kaki ang..semoga cpt smbuh..lau x...xleh join raye nie..haha

Saiazuan said...

nasib baik tak tulis psl blog time exam.. huhu

A i n n u r A f i f f a h said...

@munet :

saya mahallah zainab ^^

nice to meet u too kak :)

A i n n u r A f i f f a h said...

@ekin.. :

huhu..dah makin sihat dah..

takire nak join gak raya ni ! :P

ILA HonEyBuNNy said...

alhamdulillah....selamat tak patah kan....take care..;-)

A i n n u r A f i f f a h said...

@Saiazuan :

err..nasib baik kan? heheh

A i n n u r A f i f f a h said...

@ILA HonEyBuNNy :

macehhh kak ^^

dhiera said...

get well soon~ macam mana lah boleh jadi macam tu.
skang ni dah x-ray belum?

A i n n u r A f i f f a h said...

@dhiera :

dh pegi x-ray dah..

xpatah..alhamdulillah..:)

cume dok ckp jgn byk bjalan n rehat lgi..

tu jela..:)

fadh leyanie said...

ni mesti waktu jawab IGA,,ngeh3...
semoga cepat sembuh :)

A i n n u r said...

@fadh leyanie :

ha'ah..hehehehe..

maceh ye..:)

dhiera said...

alhamdulillah, tak ada pape~ kalau tak mau nangis raya kaki simen ye dok~

cik nAdyYa ツ said...

yeh , ilike ur entry :)

A i n n u r said...

@dhiera :

hehee..tau takpa..:D

alhamdulillah..

A i n n u r said...

@cik nAdyYa ツ :

like? haha.tengs. :)

Farahin Ahmad said...

sabo je lah...hihik

Amy Syaquena said...

Salam kenal , singgah dan follow sini.. jom singgah belog saya..

http://www.sinarraudah.com/2011/08/jatuh-cinta-dengan-budu-layan-colek.html

A i n n u r said...

@Farahin Ahmad :

hehehe..kan?

A i n n u r said...

@Amy Syaquena :

okayy dear :)

amny said...

uhuhuhu...tabah ek..:)

shishi.. said...

kesian...hehehe...dugaan tu..kaki ok?
=p

✿Dear Yayah✿ said...

@amny : maceh syg ^^


@shishi.. : dah okayy ^^