klik klik !

22 November 2012

Fasya, jangan baca post ni~!!! *eh


"kau budak law eh?"

Ayat pertama yg muncul dari mulot fasya sambil memcabot stokin harum semerbaknya sbb baru balik dari sesi orentasi. termenggah2 hah hah hah hah dia berpeluh menitik2 ke lantai, penat agaknya naik tangga sampai tingkat 3. aku yg baru je habis register & baru je menjejakkan kaki ke uia ni terus terpinga-pinga kene sergah dgn soalan gitu. yela, biasanya bila baru masuk mesti la kita ber-saya-awak-nama-apa-oh-asal-mana sembang suwit2 cenggitu kan. baru kenal kan, ni dia tetibe je terus sesempoi hatik tegur gitu.

"hah? errr...haah.." jawab aku tergagap2 dlm hatik luar hatik macho la jugak. tanak kalah.

Masa mula kenal fasya ni..aku eja nama dia FASHA. pastu satu hari, putri ternampak aku save num fasya dlm contacts phone as "FASHA" and suruh aku tukar. 

"weii..nama dia f.a.s.y.a la. bukan h. nanti dia marah kau kang..baik kau tukar."

Terus sepantas kilat aku tukar. dlm hatik risau plak kene sound dgn awek noghori sombilan tu. heh

Mula-mula aku kenal si fasya ni, apa yg aku pikir dia ni jenis otai, selambe, kerek. so masa tu aku mcm fikir 
"xboleh main2 dgn dia ni.."

So, aku mcm cube keraskan hatik & tabahkan jiwa & machokan muka bila gn fasya. hahaa. sebab aku sebenarnya tak pernah & tak biasa guna aku-ko, *sekolah dulu biasa aku-ang je. and aku jenis yg xmudah rapat & tak terus tunjuk perangai huduh aku dgn org baru, tapi sbb fasya jenis selambe yaya so aku pun bajet wow dude, long time no see~ mcm memg kami ni kawan dah berpuloh taun. hoho. baru masuk dah sembang bagai nak rak. gelak kikikikiki tak tido2 sampai jiran tetangga semua ingat kiteorg ni senior dah gelak huha huha mcm memang lahir2 tinggal situ je. yela, org lain mcm baru nak biasakan diri dgn tempat baru..kitorang dah buat mcm rumah sendiri.

Tapi, that was a good thing actually..aku jadi cepat selesa dengan tempat baru walaupun aku nangis 1st day tu. *hihi* and cepat je rapat gn fasya & putri. walaupun baru masuk and aku sorang je pendatang asing dgn izin di antara fasya & putri yg memg kawan since sekolah tu..diorg layan aku sama gile, same biul, & mcm kitorang ni memang geng bertiga sekian lama. diorang takde la zalim pinggirkan aku sengsorang. heh

Dan selama aku kenal fasya. actually..dia lembut sebenarnya..serius. mgkin ade org kata dia "nampak" sombong, masam, selambe. tapi kalau kau kenal dia betul2 dia sbenarnya pemalu and caring. *awwwwwwww...sho shuwet la ayat ai. hehehe.

ok serius.

Fasya yg aku kenal dah makin lady-like. :P hihi. "boleh kawen dah..." kata makcik kepada makcik kwn mak fasya. haha. tapi, dia memg baik sgt, dia jaga hati kwn dia, dia suwiiiittt dgn kwn2 dia, dia caring pasal kwn2 dia, dia cepat kesan perubahan kwn2 dia and byk ah lagik. aku selesa je dgn dia..nak cerita share apa pun mcm ok je. 'mcm' ok. eh takde, memang ok pun. haha. dia paham jokes aku yg level tahap maharaja lawak tu walaupun kebanyakannya mcm bodoh. heh

Walaupun aku salu buat benda yg memalukan dia takde la suruh aku stop and behave ainnur behave. dia gelak aku buat lawak! HAHA. at least aku tak syok sendiri. dia tak judge aku selambe yaya and dengar semua cerita aku. dia mungkin kenal & tau lebih pasal aku dari apa yg aku cerita kat dia tapi dia takpena tanya. *aku tau. hihi* dia paham org la. dia tak memaksa dan jenis yg memahami. hew~ hew~ hew~

Jadi, itu la sedikit sebanyak yg aku dapat huraikan pasal fasya. kesian, terima kasih.

(> ” ” <)
( =’o'= )
-(,,)-(,,)- miaww miawww~ tumpang lalu. *tetibe 

Erm...err 

Anyway, thanks wei sebab terima aku jadik kawan kau. or terpaksa terima. huhuk *ayat melankolik. erm, thanks sebab terima apa je yg aku cakap, cerita, bebel and pape jela. thanks sebab jadik kawan yg best sgt!  thanks bagik aku bear merah menyala tuuu. heheh. thanks caring pasal aku. thanks bagik aku makan. haha. *tu yg penting* hmmm..thanks utk semuanya la. byk sgt kau buat dah.


satu ayat je utk thanks semua2 ni.

Aku sayangggggggggggggggggggggggggggggggggggg sangat kau fasya. 

Aku harap sgt bila kau dah berambus g kuantan nanti kita still contact la ye. boleh je nak gather ngan korang lagik, bila korang balik somban aku boleh je dtg. yela, kuantan tu entah bila la aku nak dtg. setakat somban tu gigih lagik la lrt-ktm kan ade~ sg. gandut ke sg. gadut ke sg. gendut tah nama tempat kau tu. heheh. sesuai. eh.

emmmm..ehem. nak nyanyi sikit la.


Allah selamatkan kamu~ 
Allah selamatkan kamu~ 
Allah selamatkan Nur fasyareena~ 
Allah selamatkan kamu~!!!! 

Happy birthday Fasya mon mon~!! tel tel~! (≧◡≦) 



Aku doakan kau bahagia, berjaya dunia & akhirat. dipermudahkan segala urusan dunia & akhirat, dipermurahkan rezeki, dipercepatkan jodoh *berkat fasya berkat. haha* ditabahkan hati menempuh segala onak duri dan cabaran bila aku takde disisi kau. dilapangkan dada utk menuntut ilmu, ditingkatkan iman & amal dan semoga kita sama-sama pimpin tangan ke syurga. amin~!!!! 

_________00000000000___________000000000000________
______00000000_____00000___000000_____0000000______
____0000000_____________000______________00000_____
___0000000_______________0_________________0000____
__000000____________________________________0000___
_000000_____________________________________ 0000__
_00000______________________________________00000__
_00000_____________________________________000000__
__000000____________I LVE YU_____________0000000__
___0000000______________________________0000000____
_____000000____________________________000000______
_______000000________________________000000________
__________00000_____________________0000___________
_____________0000_________________0000_____________
_______________0000_____________000________________
_________________000_________000___________________
___________________000_____000_____________________
______________________00__00_______________________
________________________00_________________________

huhh..penat aku warna leb-leb  ni jadik merah~ heheh. 

Muah muahhhhh~!!!! cium pipi. haha. jangan marah jangan nangis tau aku wish lambat. hee..saje. tanak buat same je, so inilah hasilnya~~~~ haha =P 

3 comments:

>. said...

hihihi :3

Abg Stalker said...

gmbr fasya plis. :D nk bt calon isteri :P

Abg Stalker said...

abg stalker..yaya x syg ke *berlinang ayaq mata* T_T