klik klik !

15 September 2011

presentation from a lawyer-to-be =D

HYE YAYAH !

Haritu kan aku ada presentation untuk subjek law & society. berkaitan 3R (reuse, reduse and recycle). so, kami ditugaskan untuk hasilkan satu produk yg bertemakan 3R.

Nak tau ape? mempersembahkan..

B&W POLKA DOT CLOTHES FOLDING MACHINE ! 
bahagian depan (b&w stand for black and white. well..lawyer-to-be kan. hihi)
bahagian belakang 

Produk kiteorang ni fungsinya untuk memudahkan kerja melipat baju. seriously, sangat2 mudah and aku pun rasa macam nak buat satu untuk kegunaan kat rumah. sebab adik2 aku tu sangat maleh melipat baju and kasihan bondaku yg cantik tu keseorangan menghadap baju2 yg bertimbun setinggi gunung everest tu. =="
1. letak shirt yg korang nak lipat tu atas board. pastikan bahagian belakang shirt tu menghadap atas.
2. lipat mana-mana bahagian sebelah board and then bukak balik.
3. lipat bahagian yg sebelah satu lagi and bukak balik jugak.
4. then, shirt tu akan jadik terlipat macam tu. (separuh siap dah)
5. lipat bahagian bawah board and bukak balik.
6. baju sudah selesai dilipat.
7. bahagian hadapan baju yg sudah siap dilipat. =)

Faham tak cara nak lipat die ni? just follow the steps and korang akan dapat sehelai shirt yg terlipat kemas dalam masa kurang dari 10saat. makin lama makin expert and korang boleh lipat even dalam masa 5saat pun. member aku buat laju gilerr babies. aku set masa 3saat jer die lipat. hadohh..memang berguna betui mesin ni. :D

Ni contoh ukuran yg kitorang guna, kalau korang rasa macam besar sgt boleh kecikkan ukuran tu. korang boleh ubah saiz kotak ni ikut average saiz baju yg korang nak. kalau badan tu gebu, buat la besar sikit yek. ihik ihik :D
Kesimpulannya, aku gembira dengan presentation kami. ^^ ni ade sikit gambar sebagai kudap-kudap di petang hari buat korang yg baik hati, rajin hati dan kiut hati dok baca belog aku. kihkih *bodek*

Practise kali terakhir sebelum presentation sebenar. 
fatiehah ^^ 
Zur'ain suker buli aku. eh,aku suke buli die. 
amirah garang..ihik ihik. =D
mari tersengih2 untuk tenangkan diri sebelum presentation. 
kechekkk! 
2 + 1 = doploh satu ayam goreng kedai ali bistro! gulp~ laparrrr. =="  

And now..
we'll start our presentation.. jeng jeng jeng.. 
~ 3 R ~
tengah2 presentation tetibe ade ikan kembung kat belakang tuh. ==" 
perasan tak something kat gambar ni? hahah. censored. :D 
tengah terangkan and demo cara lipat baju. berbelit lidah aku speakang omputeh. bhahah
4 wonder girl ^^ 

Kumpulan kami la ahli yg paling sikit sebab Badrul dah withdraw dari UIA. die dapat tawaran IPG and akan ke Beijing akhir tahun ni insya Allah. tapi kalau ada Bad mesti lagik hebak and best. hee. =P
promosi jualan tayang produk bersama-sama madam Haryati ^^

Alhamdulillah semua selesai and berjalan dengan lancar. Q&A session pun okay. aku pueh hati dgn jawapan yg aku bagik. dan semua pun tunjok muka pueh hati sambil mengangguk2 pegang dagu dgn jawapan kitorang and nampak kagum dengan mesin lipat baju ni. kehkeh. tadak apa yg diorang nak pertikaikan atau nak komplen2 pape pasai produk tu. so, bagi aku itu semua cukuplah utk buktikan yg kami dah BERJAYA. ^^ 

Terima ksih baca yek ! (:

27 comments:

Atiqah Farhana Safian said...

Hebat lah! Nak try buat lar.. Tapi, boleh tolong buatkan mesin tu tak? Hehehe..

Anonymous said...

look very nice with white:)

ayen said...

wah !!! :P

Saiazuan said...

u girls are the creative one!!!! :D

dhiera said...

kreatif~ bagi sini sikit!

Siti Arfah said...

Wah awesome ! :D. Kreatif la. ^^

zati embong said...

kalau dapat buat yg auto lg bgus O.o

Amy Syaquena said...

ada lihat di dalam facebook sebelum nie memang cepat dan pantas cuma x tahu cara nak membuatnya saja..so pasni boleh la try

✿Dear Yayah✿ said...

@Atiqah Farhana Safian :

buat ler sendiri..wekk! :P

✿Dear Yayah✿ said...

@ayen :

wah je? :P

✿Dear Yayah✿ said...

@Saiazuan :

thanks ! (:

✿Dear Yayah✿ said...

@dhiera :

kalo nak buat laaa..hihi :P

✿Dear Yayah✿ said...

@Anonymous :

thanks mr.A :D

✿Dear Yayah✿ said...

@Siti Arfah :

hikhik. kreatif mencari di utube. :D

✿Dear Yayah✿ said...

@zati embong :

auto? O_o

pon bole..

✿Dear Yayah✿ said...

@Amy Syaquena :

try la yek ^^

Iz.Eusof (Abg Stalker) said...

comelnya awk yaya. :) knp x pki inner dlm.xpun hand sock.kn da ssh kne censored.xpe la..cantik ;)masih menutup aurat.

✿Dear Yayah✿ said...

@Iz.Eusof (Abg Stalker) :

hehee..lupe nak pakai handsock mase ni..

tula, tpaksa censored..hihi..

macehh ^^

Finaz Jaafar said...

ho yeah !! tahniah2 !!
ermm sbg ex-student marketing mmg kte trtarik je dgn produk2 baru ni..bkn pe, produk baru ni biasanya sangat best dan unik an dproduk kamu juga begitu..cool !

✿Dear Yayah✿ said...

@Finaz Jaafar :

hehehe. macehhhh ^^

nini said...

hehe...penah nengok video pasai mesin nih...tapi tak pernah try buat...ehe

shishi.. said...

creative kot...den pun xdapt nk fikir cam korang...otak beku den ni... =)

qatrunnada said...

dear yayah---->law civil or syarie?

✿Dear Yayah✿ said...

@nini :

maceh

✿Dear Yayah✿ said...

@ shishi. :

maceh

✿Dear Yayah✿ said...

@qatrunnada :

both. :D

qatrunnada said...

ooo..