klik klik !

22 June 2011

4minggu hidup di UIA..4minggu hidup tanpa blog..

HYE YAYAH !
Ya Allah , rinduuunyeeeeeeeeeeeerrrrrrrr kat belog ! lameeeerrrrrrrr gileeeerrrrrrrr aku tak post entry. rinduuuuuuuuuuunyeeerrrrrrrrrrrr ! *over.haha.* um, bila dapat menaip ni terasa macam puas giler babies. HAHA. errrr. rasa macam nak cerita semua yang dah jadi kat aku sepanjang 4 minggu kat CFS (centre for foundations studies) UIA ni. tapi,apakan kudrat..aku pun tak larat nak story semua dan aku confirm korang pun bukannya nak tahu pun kan. baca pun tanak dah belog yayah ni. =.=' *touching pulokk. :P

Uhm , aku dah bawak lappy gedabak aku ni since last week tapi wifi still tak dapat nak connect lagi. *sigh* so,bila free semalam terus aku berlari pantas ke IT department nak register and dapatkan password. yeah, alhamdulillah hari ni dah dapat access internet. Jadi, kita online lah! kahkahkahkah! *gelak noty*

Uhm, but actually aku still tak boleh post entry sekerap dulu sebab aku sangat busy dengan class. =,=' sepanjang minggu ni pulak tiap-tiap malam aku ada training debate. memang penat lebih-lebih lagi kalau class aku haritu habis pukul 6 petang dan lebih-lebih lagi kalau aku puasa. dugaan betul. =.=' sabor jela~

Aku join kelab debate. haritu ada selection untuk ke Pesta Cakna Hujah (PECAH) on 24 june until 26 june at Dewan Bahasa & Pustaka (DBP), KL. fuhh, yang datang for selection tu memang dasyat and hebat. diorang memang berani bersuara , hujah dan idea diorang bernas dan ramai yang bercakap tanpa bergantung pada teks. aku kagum betul lah. jelous pun ada. dalam hati dah rasa kerdil sangat lah kan. =.='

Jadi , aku balik awal. sebelum diorang umumkan siapa yang terpilih aku dah berambus dah. *nampak sangat aku malu kalau tak dapat kan.haha.*

Keesokan harinya, aku dapat message dari pengerusi kelab debate. nama aku ada! oh my!! seriously, aku sangat sangat terkejut sebab terpilih dalam senarai 24orang ni.
*dia eja nama aku salah* =.='

Uhm, then..masa selection terakhir tu sepatutnya diorang nak 15orang je. tapi, tambah 4orang lagi menjadikan 19orang kesemuanya dan alhamdulillah seperti yang dijangka aku tak dapat. hehe. 15orang akan represent matrik dan 4orang akan represent atas tiket tambahan yang diberikan oleh main campus. tapi, malangnya satu malam ni aku dapat message bahawasanya yang 4 lagi kuota tambahan diberikan dan aku terpilih untuk isi kuota tu. so, aku akan represent under main campus which is group Gombak. =.='

Sejujurnya,aku dah give up dan rasa sangat malas nak terlibat dengan debate. penat lah sebab aku pun sibuk dengan class lagi, balik dah petang. malam pukul 8 dah nak kena pergi training. balik nak dekat pukul 12 tengah malam. =.=' aku penaaaaattttttttttt ! aaaaaaaaarghhhhhhh ! kadang-kadang rasa nak menjerit sekuat-kuatnya..nak bagi tahu semua yang aku PENAT! tapi bila pikir-pikir balik , nak menjerit pun penat jugak. *what the? haha* 

Uhmm , malam ni ada training lagi. *sigh* 3 usul pada malam ni :  

i. Wawasan 2020 tidak releven.
ii. Politik Malaysia mengecewakan. 
iii. Nasi sudah menjadi bubur. 

Siapa ada idea untuk pembangkang dan kerajaan boleh lah share kat sini. hehe. :P 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
terima kasih sudi baca entri sengal ni^^
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
p/s : next entry aku nak share kisah roommate aku. hihihi. *gelak miang*

16 comments:

shahjiehan said...

good luck ye ifah!!


! !shahjiehan [dot] com ! !: Apa itu orang Melayu?


gambate~!

A i n n u r A f i f f a h said...

maceh shah ^^

gambate~

The Towel Ninja said...

hehe.selamat belajar di situ.
saya baru abes sem lps :)
biase la tu ..hehe.itu tak masuk committee lagi.masuk commitee lagi la mesyuarat sampai 12 ,1 pagi .hehe.
good luck.

Fauzan Zain said...

tahniah kerana berjaya terpilihh :)

belogkiter said...

congrate budak yayah

UknowWHOamI said...

My tears run down like razorblades
And no, I'm not the one to blame
It's you, or is it me?
And all the words we never say
Come out and now we're all ashamed
And there's no sense in playing games
When you've done all you can do

But now it's over, it's over, why is it over?
We had the chance to make it
Now it's over, it's over, it can't be over
I wish that I could take it back
But it's over

I lose myself in all these fights
I lose my sense of wrong and right
I cry, I cry
It's shaking from the pain that's in my head
I just wanna crawl into my bed
And throw away the life I led
But I won't let it die, but I won't let it die

It's over, it's over, why is it over?
We had the chance to make it
Now it's over, it's over, it can't be over
I wish that I could take it back

I'm falling apart, I'm falling apart
Don't say this won't last forever
You're breaking my heart, you're breaking my heart
Don't tell me that we will never be together
We could be, over and over
We could be, forever

I'm falling apart, I'm falling apart
Don't say this won't last forever
You're breaking my heart, you're breaking my heart
Don't tell me that we will never be together
We could be, over and over
We could be, forever

It's not over, it's not over, it's never over
Unless you let it take you
It's not over, it's not over, it's not over
Unless you let it break you
It's not over

A i n n u r A f i f f a h said...

@The Towel Ninja : macehhh ^^

i'll try my best.

A i n n u r A f i f f a h said...

Fauzan Zain :

macehhhhhhhhhh ^^

tak sengaja terpilih. :P

shahjiehan said...

sptutnya ainnur.... kan kan...



hehehe....


stdy tu lebih pntg dari debat tuhhh

A i n n u r A f i f f a h said...

@shahjiehan :

yer.. sepatutnye ainnur afiffah.. hehe.. :P

uhm.. yee.. sy ingat.. study 1st kan.. sy tarik diri lah terus.. hihi.. >__<

miza said...

ain HEBAT la anda....TAHNIAH TAHNIAH TAHNIAH

A i n n u r A f i f f a h said...

@miza :

macehhhhh syg <3

tak hebat pun. rezeki je tuh. :)

A i n n u r A f i f f a h said...

@UknowWHOamI :


speechless~

sobri yaacob said...

kalu x dpt o9 blog.. rasa mcm x lengkap..anyway tahniah. msuk debat :)

A i n n u r A f i f f a h said...

@sobri yaacob :

wah, rase cm xlengkap tuu. >__<

hehe.

maceehhhhhhh ^^

Abang Stalker said...

pki berukben la yaya..:)

jerit dlm bantal klu terasa nk menjerit sgt k.haha