klik klik !

06 May 2012

siapa ratu di hati ni? ♥


this is for youuuu cik ratu. 



my Ibu.

she's very beautiiful. dalam & luar. di mata aku, ibu cukup semuanya. almost perfect. cantik, kelakar, pandai masak, manja, bijak, penyabar. apa lagi? she has everything. =)

my Ibu. 

sangat special dalam hidup aku. my Ibu is my bestfriend, my teacher and she's just like my adik kadang-kadang. haha. because she's so cute when merajuk and gedik-gedik. ibuuuuu..dah umur 40 pun comeyyyy lagik. nasib la muka muda..penah orang kata kitorang adik-beradik pun ada. i'm so jealous of you. :PPPPP 

my Ibu.

since when ibu pandai masak? rasanya ibu pernah cerita, sehari sebelum kahwin dgn abah baru belajar masak kan? haha. tapi sekarang ibu masak kalah chef wan kau nyahhhhh~ tiba-tiba je dah siap masak. chef wan masak pun kecoh satu malaysia dalam tv. my Ibu even better than him masak takda bunyik pun. hebat tak hebat? ayong kagum dgn ibu. bangga dgn ibu. =DDD

my Ibu.

she can do everything. even not everything she knows. baking cakes. o yeah! fyi, family kiteorang bukan jenis yg selalu bake cake or bila birthday buat kek sendiri. oh no no no. tapi, kalau abah or kitorang nak? cakap je apa pun. she will do it. dia akan carik resepi and cuba buat. and as always, even first time buat semuanya sedap. >.< 

my Ibu, 

sangat penyabar. abah jarang ada kat rumah. (kerja, belajar, opah, golf, meeting and so on) so, ibu yang selalu ada dgn anak-anak. so, memang kene sabar & tahan jela melayan kerenah mengada, merunsing, mengedik, memekak, me segala me la kan. meminta-meminta dan memacam-macam lagi. 

my Ibu,

palingggggg rapat dgn anak-anak. biasa la kan, even aku rapat dgn abah. but, of course la dgn ibu lagik rapat. nak cerita hal2 perempuan, hal itu, hal ini, hal kahwin..erk? =PPP ibu, kite geng tau ^__^ hehe.

my Ibu,

Ibu inspirasi ayung. semangat ayung. ayung nak jadik macam ibu. ibu yg baik & penyabar, anak yg dengar cakap parents, isteri yg terbaik utk suami. ayung betol kagum dgn ibu. ibu hebatttt! ^0^ ibu la segalanya. ratu di hati kitorang semua. kalau ibu sedih, ayung lagik sedih. ibu nangis, ayung lagik la nangis. =(

ayung mintak maaf utk semua salah, silap, kurang & apa je yg buat ibu marah, terasa, nangis, meluat, geram, runsing & yg mungkin silap yg ayung tak sedar. ayung mintak maaf sangat-sangat. byk dosa ayung..kan? :-(

ayong jahat kan? selalu buat Ibu nangis. buat ibu terasa kicik hatik. ibu selalu pikir ayung tak sayang ibu macam mana ayung sayang abah. sampai hatikkkkkk =( kalau la ibu tau how much I love you. I love you so much tau takkk. dari kicik sampai la dah besar gedabak ni ayung dgn ibu..misti ibu tau kan? huhu. >.<

ayong mintak maaf sebab tak wish birthday ibu subuh-subuh pagi macam yg ayung buat kat abah. ayung taip entri ni semalam sampai pukul 3. ayung ngantok sangat lepas subuh tadik. ayung terus tidur balik.
ayung pikir, "takpe..sat g buat kek pastu nyanyi ramai-ramai. pastu tunjuk kat ibu post blog ayong ni..." ayung mintak maaf. bukan ayung tak ingat. bukan ayung tak kesah. ayung balik rumah ni sebab birthday ibu la tau.. T.T

Ibu,

ayung sayang ibu. sayang sangat-sangat. tak terkira banyaknya syg ni, Allah je tau. jangan merajuk tau? tau la kalau merajuk comeyyy. hehe. senyummmmmm ^__^

SELAMAT HARI IBU &
SELAMAT HARI LAHIR YANG KE-43 TAHUN.  

I LOVE YOU SO MUCH!