klik klik !

20 April 2012

terukir di bintang. :-*

HYE YAYAH! 

Hooooo yeh, aku nak cite something ni..korang baca eh? ke dah tanok baca belog aku? T.T Aaaaaaaaaaaaaa.............aaaaaaaaaaaaaaaa...........baca laaa..baca laaaa...aaaaaaaa...aku merayu niiiii..please......aaaaaaaaaaaaa..... *desperate gile pempuan ni merayu ternganga-nganga aa aaaa -,-'

-------------------------------------------------------------------------------k shadap.

kita teruskan ke segmen "FAKTA DI UIA"!!!


jadahnya.
sejak bila entah aku ada buat segmen2. -,-'


Tahukah anda?

Baru-baru ni mahallah jenab a.k.a block kediaman aku ade buat fair maiden's day. alhamdulillah, sepanjang minggu tu aku tak involved satu hapah pun activities yg mahallah organize melainkan dinner malam last tu. haha. well well well. as you know, makan is everything for me. *dasar lahap*

So, malam tu as usual..masa ada manusia busy bebel-bebel. aku, putri and fasya menjalankan kegiatan senonoh tak senereh kami yakni posing sakai sakan bersama.. bersama siapa? bersama siapa?? bersa...maaaaa yeeee...yeaaahhhh betol..bersamaaaaa encik kamera kecek kecekkkkk! *dah gaya mcm rancangan dlm tibi je.

pegang pun dah salah -,-' 

k.aina sedekahkan kameranya kpd kami.................sekejap.
btw, this is Fasya. roomate aku~ 

me with Putri Gunung Jenab.

selepas warm-up 2,3,4,5,6,10 keping. maka, kini.... bermula lah operasi suku waras kami bertige~

miii...auwwww~ gedek gedek.
cermin. =D
haaaaaaa......mario maurer datang UIA! aaaaaaaaa...hensemnye! hensemnye! aaaaaa..aaaaaa... *sawan petala kelapan

kemudian...tiba-tiba...





PUTRI : woiii dah-dah latu..asyik kau je! bagi aku pulak masuk kamera! dush~ dush~ hambek kau!
AINNUR : berani kau kasari pipi masak ranum lemak berkrim aku! *erk..lemak? O.o
aahhh, pape jela. hiyakkkkkkkkk! dush~
sekarang dah berbaik tergedik manje mengade-ngade. puiii puiiii~

Actually, ada lagi tujoh ratos patploh nam gambar yg kiteorng posing. *k tipu.
tapi......yg penting i'm gonna miss this moment lagi2 masa kiteorg hepi sgt menggedik tak hirau org sekeliling, joget-joget berdikir barat, nyanyi melalak galak, gelak mengekek eksaited kemain~ seriously terasa perfect three 

0h emakkkkkkkk...makkk...makcikkk. kikikih. jgn marah putri comey nyeh nyeh.
putri gunung jenab, fasya kedebom bom, dan ainnur kiut-miut. muahaha.
lagi sorang yg terjegul kepala ni Nabila. dia jiran aku. selalu bagi tumpang dok bilik dia yg terdampar karpet empuk serta kipas berspeed 5 dgn hidangan air tulen secawan bila aku tertinggal kunci bilik aku.

Semester depan mrupakan last sem aku kat foundation UIA ni. I'm gonna miss them a lot. sobsobs. Fasya yg gila & Putri yg biul. mcm mana la korang bila aku takde kan? mesti bertambah sawan dan meroyan. kesiannnnn..


ehem.

ada gaya dah bertunang tak dgn cincin tu? muahaha. semua org ingat aku dah tunang sebab pakai cincin. nasib la..=P

terima kasih baca ^^

12 April 2012

Perempuan & air mata.

Perempuan, 

Allah jadikan dia sangat lembut. 

Tetapi Allah jadikan hatinya sangat kuat. Kamu tidak bisa menggambarkan sampai dimana kekuatannya, dia mampu menanggung beban dan menahan diri untuk bersabar.

Pipinya bukan semata ranum dan berkilau. tapi di situ tersimpan air mata dan di situ terletak banyak beban yg berat. 

Air mata adalah satu-satunya cara melepaskan beban. Mengalirnya air mata adalah cara untuk mengungkapkan kesedihan, ketidaksenangan, pengaduan, kekecewaan, cinta, kebencian, kerinduan, kesendirian, kebahagian dan segala macam rasa yang ada dalam dirinya.


03 April 2012

Ni untuk abah ^__^

HYE YAYAH !

Harini 3hb/4/2012. yeah, birthdayyyyy abah hensem! ni memang betul-betul, tak silap mcm haritu and aku call abah subuh-subuh tadi wish. hehe. so, today's entry is all about ABAH. :)

bismillahirrahmanirrahim.


Abah,

ayong tak tau nak mula dari mana. tapi, warkah ni lahir dari hati seorang anak perempuan untuk seorg lelaki yg bergelar abah. abah yg terbaik. abah yg tiada bandingan. abah yg the best in the world! =D

Abah,

ayong sayang abah. abah selalu ingatkan ayong belajar rajin-rajin. abah selalu nasihat ayong. abah selalu bagi motivasi & support ayong. sebab tu ayong suka cerita & sembang dgn abah. abah best! hehe.


Abah,

ayong ingat lagi haritu masa nak midterm exam, ayong nangis-nangis call sebab stress belajar susah nak paham. abah tak push ayong or paksa study lagi. abah suruh tutup buku, tidur ke makan ke. abah suruh relax. abah tenangkan ayong, abah pujuk, abah motivate, abah dengar je walaupun ayong gedik merengek-rengek. abah siap buat lawak lagi, abah pujuk puji-puji ayong. hehe. abah memang romentik la! hek hek hek.

Abah,

ayong kagum dengan abah. abah kuat kerja, rajin, & kuat semangat. ayong appreciate sgt pengorbanan abah. abah selalu tolong ayong bila study. abah tak belajar Laws pun tapi byk yg abah tau. apa pun ayong tanya, abah still nak tolong walaupun abah sibuk. yelaa..dgn kerja lagi, abah nak belajar lagi, class, meeting, dgn golf lagi. hhehe. dgn nak layan opah lagi, dgn hal lain lagi tapi abah tetap spend time utk ayong.


Abah,

ayong sayang abah. terima kasih didik & besarkan ayong. terima kasih sebab jadi seorang abah yg tunaikan tanggugjawabnya & bekalkan anak-anak dgn ilmu & agama. ayong ingat lagi abah cakap cuma itu je harta yg abah boleh tinggalkan, ilmu & agama. Insya Allah ayong akan jaga & guna dgn sebaiknya. doakan ayong =)

Abah,

ayong bangga ada abah. hehe. and ayong pun tau abah bangga ada anak perempuan comey & baik mcm ayong kan? hik hik hik =D *perasan jap*

Abah,

ayong minta maaf utk semua salah & silap selama hampir 19tahun ayong hidup. ayong tau kecik-kecik dulu ayong nakal & degil, sekarang asyik nak merajuk je. hehe. ayong syukur Allah kurniakan seorang abah yg best! ^___^ halalkan semuanya, makan minum, semua yg abah bagi. *termasuk blackberi sekali. hehehe =D

muka sama kan? hehehe. sayang abah 

SELAMAT HARI LAHIR YANG KE-43 TAHUN. 

I LOVE YOU SO MUCH!