klik klik !

22 February 2012

hati manusia cepat berubah kan?

"manusia memang cepat berubah.." kata seorang pak cik kepada pak cik-pak cik yg lain.


setuju pak cik?

even macam mana pun kita adore atau fanatik dengan something/someone, bila datang yg lebih ohsem, cantik, kool, menarik, tertarik dan the bomb pasti kita dah tawar hati & lupakan yg lama. bak kata pepatah, habis madu, bujang sepah dibuang.

M.A.N.U.S.I.A. macam mana kita cuba untuk tetapkan hati pun, kalau dah berubah tawaq hati..konpem la hati akan kata tanak jugak. ye dak? ye dak??

Ye, betol Ainnur betol. *kata korang dlm hati*

Sekarang bayangkan sepasang somi isteri sedang berlenggang-kangkung-pucuk-paku-tergedik-gedik ke pasar malam bersama.

Tetibe muncul pompuan seksi melecun cantik melegam di hadapan dua bijik mata sang somi, terus dia jatuh hati. tapi disebabkan sang isteri yg hitam melepak ada disebelah terpaksa dikanselkan nawaitu nak mencuci matanya yg meremang. jalan-jalan lagi nampak pompuan doplohtujohkali jelita-sawan-menawan. lalu terus dilupakan perempuan yg melegam tadi dan berjatuh hati pulak dengan yg baru ni.


Ya. manusia memang sukakan kecantikan. dan manusia juga tak pernah puas dgn apa yg mereka ada. sebab tu keputusan manusia juga sering berubah-rubah seia sekata dengan nafsu sang hati. mungkin sang somi tadi tu tadak la sampai bertikam bercerai dgn sang isteri tapi hatinya mudah aje berubah kan. =P

kalau la apa yg tersirat di hati tu boleh dizahirkan timbul sejibik-jibik keluar terpampang kat dahi, agak-agaknya macam mana la kan? mesti kita jaga & kawal hati kita baik-baik sebab malu. takut orang tahu apa yg kita rasa dlm hati sebab nanti nampak kat dahi. hew hew hew~

tapi, Allah ciptakan hati & perasaan itu tak dapat dilihat & hanya mampu dirasa. rasa yg bagaimana? tepuk dada tanya iman.

mula-mula suka yg A
bila rasa bosan, hati mula rasa tak sesuwai
terjatuh hati dgn B pulak
tapi tetibe rasa tak serasi sgt la
carik balik A
pehtu tetibe jumpa yg hebak bernama C
tapi hati mcm xmahu
akhirnya buntu dan keliru
dan terus pening nak buat keputusan
aihhh..makanya?
keputusannya yelek pocek kelungrekopsaikutrusembolpuihgoripecekk.

dan dalam pale hotak berlegar-legar antara A, B, dan C.

dan itulah keadaan yg menimpa aku sekarang. aku buntuuuuu. mana satu aku nak pilih ni? tiga-tiga aku sayang tapi apakan daya hati aku asyik berdolak-dalik je. kejap nak kat A, kejap ambik B, kejap pilih C. mana satu ni?

aku memang kene buat istikarah la.

ye, memang lambat lagi. masih terlalu awal untuk aku pikir. tapi tak salah kan? aku juga manusia yg ada hati dan perasaan. sobsobs

mana yg patut aku pilih?


Nak study subjek Religions in Malaysia dulu ke atau study Islamic Legal History dulu? atau study Bahasa Arab dulu? hmmm, rumit sungguh masalah aku ni.

aku tahu lambaaaaattttt lagi nak midterm exam tapi tak la lambat mana pun. tak salah kan aku nak start pulun dari sekarang? tapi hati kata separuh mau separuh takmau. aku sungguh keliru. oh tensionnya. -,-'

k, gedik. jalan cerita merepek-kerepek. memang fail nk jadik penulis novel. =P

09 February 2012

Tolonggg.....T_T

Wey dey aci amma apaa..

Tolong aku..T__T

Entah penyakit sawan barbie apa yang berjangkit aku tengah malam yg dah pagi ni. entah perasaan giler apa yg ganggu aku sampai membengkak kesakitan jiwa yg terus menusuk ke sanubari ni. *eceh sempat lagi*

Macha, aku nak nangisssssssss. uwaaaa T___T

sokh sekh sokh sekhhhhh.. *sedut hingus*

Tensionn.. O.o serius aku tak suka rasa camnii. aku tak suka feeling yg tibe-tibe rasa nak nanges tanpa tau apa sebabnya. I really hate this feeling. serious.

erk

Ya Allah kenapaa niiii.. ?___?

Aku dah calling-calling ibu tadi, dah sembang gelak mengekek-ngekek dgn adik ammar tadi. kononnya nak legakan sakit jiwa ni. tapi, apa pun tak boleh. makin menjiwa aku jadinya. apeee niiii apee niii.

astaghfirullahal'azim. astaghfirullahal'azim. astaghfirullahal'azim.

Aku tau aku hanya perlukan Dia time ni. bai yayah..