klik klik !

29 September 2011

ni lah gaya orang dah habeh exam xD

HYE YAYAH !

Perghhhhhhhhhhhhhhhh ! gile bahagia aku rasa bila dah habeh exam ni. taktau nak habaq mai lagu mana lagi untuk menggambaqkan betapa seghonoknye aku. yihaaaaaaaaaaa! tegedik tegedik tegedik *bunyi kuda lari* hahah. senget betoi aku pepagi ni. whatever la kan asalkan aku bahagia kan. bukan selalu nak tengok aku senget happy macam ni, yelaaa..selalu asyik jiwa-kacau je. 

macam ni la gaya aku lepeh habeh exam tadik. 

Taktau la apasal dan apekejadahnye dan apekemendanye yg buat aku asyik jiwa-kacau jek. puncanya tidak dapat dikenal pasti. tapi takpela, kita lupakan masalah dunia tu. mari kita pikir dan rancang perancangan hidup masa depan kita. ecehh, ayat nak diva saje. 

Hmmm, aku sebenarnya ada masalah besar ni. ingatkan lepeh dah habeh exam ni tadak problem, tapi nampak gayanye makin bertambah. hishhh, macam mana ni eh..Uia bagik aku cuti bersalin rehat selama tigabolan disebabkan aku study pulun-hyper-over-teruk sgt kat sini. *sangat la kan* kehkeh. apa aku nak buat tigabolan ni? masalah betoi la..hish! kesian kat aku dapat cuti sampai tigabolan. korang ada cuti dak? berapa bolan? tadak bolan? ish ish ish..kechian.. kihkihkih *gelak penuh riak..eh,tak baik. maap2*

boring sampai habeh gugur semua rambut aku. :P

Hmmm..abah dah offer aku keghoje. gaji baik punya! makan, pakai, tempat tinggal, jamban, tv besaq, peti ais gedabak, bilik gedebom, jiran sebelah pun, hamboi anak die.. hensem kemain. haihh, senang cakap rumah sejibik lengkap segala bagai ada. memang teruja la kan dengar. nak tau? aku akan..







...jadik bibik dirumah. ==" *tepuk la sikit..tq2.*

Uwaaaaaaaaaaaaaaaa..uweekkkkk..emmbekkkkk..tensen aku tensen! *over* tadak profession lain ke yg abah nak offer kat aku? eh..ada laa. dalam pakej kerja bibik tu ada + cekgu tusyen doplohpat jam. chott kan nak spm tahun ni. jadi, aku terpaksa menghadap muka beliau setiap hari sehingga ke hari-hari spm yg terakhir demi menjadikan dia seorang jantan yg berguna kepada keluarga, bangsa dan negara. bhahahah! hambek kau ayat aku berdaulat kemain.

Takpela, yang penting skang ni aku tak sabar nak pindah rumah baru. aku harap2 jiran sebelah rumah aku tu ada anak lelaki yang sebaya ke, beza satu-dua-tiga-empat tahun ke,dan hensem dan baik-soleh-berkopiah dan pandai dan menepati ciri-ciri sebagai somi jiran aku.*gatai* hahah.  

alimnya kucing ni. nak kawen dgn die lah. :P

Terima kasih baca yek! ^^

20 September 2011

♥ romentik lunch bersama ustaz. =D

HYE YAYAH ! 

Ihik ihik ihik. *gedik* haritu kan ada sorang ustaz yang baik dan hensem dan puteh melepak dan tinggi dan smart ajak aku lunch. waaaaaa...bertuah sungguh. kau ada?haha. memang jeles semua student pompuan kat uia bila dengar ustaz tu ajak aku lunch. ehek, ustaz ni merangkap lecturer bahasa arab aku. namanya ustaz kamaruddin tapi biasa aku panggil abg din jek. ihik3 *gedik lagi* dia memang sgt baik dengan aku. i loikeeeeeee.


Then,aku setuju lah kan. sape yang tanok kan. kiteorang pun set la masa and tempat kat mane nak dating keluar lunch. disebabkan aku takleh nak keluar dari kawasan uia ni so ustaz kate makan kat cafe dalam uia je. ceeiittttt, baru nak kikis duit dia makan tempat mahai2. tapi takpela aku order jela byk2 so,boleh simpan utk bekalan aku sepanjang minggu last kat uia ni.

Aku ada tangkap beberapa keping gambar kami makan bersama. nak tengok? jangan jealous okayyy. :D

sungguh macho abang din ustaz makan. auwwww.
2orang pakwe classmate yg jealous dok pi sibuk sekali masa aku lunch dgn ustaz. hish! ==" 
ni semua pun jelous dok menyebok sekali. yihh..kacau daun. :P
2-3 menjak ni dia dah pandai buli aku balik. kesian kat aku. T.T 
nasik ayam abang din ustaz order sungguh sedaaaaaappp. betui2 hou liauu. kehkeh
 fadhilah, atun and ella. 
aku and hanis tersayangggg. dia ni suka panggil aku 'baby'. habeh sume org tanya aku memang biasa org panggil 'baby' ke? maluuu aku. huuuu T.T 

Then, lepaih isi perut kiteorang pun berposing tangkap gambar di taman yg tak berapa nak rupa taman. *bawah tempat cafe tu jek sebenarnye* hahah.
tak semua ada ni. ada lagik 2 pakwe brothers melarikan diri. hish
comey kan kami? paling comey aku la. *lalalalala*
 ♥domo♥
fadhilah and..budak comeyy. BHAHAH

Emm..ni la minggu last aku kat UIA..last untuk semester ni laa. hehe. pehtu cuti 3bulan and start balik next sem tahun depan. yihaaaaaaa..boleh honeymoon sepueh hati kat rumah baru. ihik3. 

Whoppsss btw, please pray for me dear. untuk exam final sem satu ni. huhu. takuttttttt T.T

terima ksih baca yek ! (:

15 September 2011

presentation from a lawyer-to-be =D

HYE YAYAH !

Haritu kan aku ada presentation untuk subjek law & society. berkaitan 3R (reuse, reduse and recycle). so, kami ditugaskan untuk hasilkan satu produk yg bertemakan 3R.

Nak tau ape? mempersembahkan..

B&W POLKA DOT CLOTHES FOLDING MACHINE ! 
bahagian depan (b&w stand for black and white. well..lawyer-to-be kan. hihi)
bahagian belakang 

Produk kiteorang ni fungsinya untuk memudahkan kerja melipat baju. seriously, sangat2 mudah and aku pun rasa macam nak buat satu untuk kegunaan kat rumah. sebab adik2 aku tu sangat maleh melipat baju and kasihan bondaku yg cantik tu keseorangan menghadap baju2 yg bertimbun setinggi gunung everest tu. =="
1. letak shirt yg korang nak lipat tu atas board. pastikan bahagian belakang shirt tu menghadap atas.
2. lipat mana-mana bahagian sebelah board and then bukak balik.
3. lipat bahagian yg sebelah satu lagi and bukak balik jugak.
4. then, shirt tu akan jadik terlipat macam tu. (separuh siap dah)
5. lipat bahagian bawah board and bukak balik.
6. baju sudah selesai dilipat.
7. bahagian hadapan baju yg sudah siap dilipat. =)

Faham tak cara nak lipat die ni? just follow the steps and korang akan dapat sehelai shirt yg terlipat kemas dalam masa kurang dari 10saat. makin lama makin expert and korang boleh lipat even dalam masa 5saat pun. member aku buat laju gilerr babies. aku set masa 3saat jer die lipat. hadohh..memang berguna betui mesin ni. :D

Ni contoh ukuran yg kitorang guna, kalau korang rasa macam besar sgt boleh kecikkan ukuran tu. korang boleh ubah saiz kotak ni ikut average saiz baju yg korang nak. kalau badan tu gebu, buat la besar sikit yek. ihik ihik :D
Kesimpulannya, aku gembira dengan presentation kami. ^^ ni ade sikit gambar sebagai kudap-kudap di petang hari buat korang yg baik hati, rajin hati dan kiut hati dok baca belog aku. kihkih *bodek*

Practise kali terakhir sebelum presentation sebenar. 
fatiehah ^^ 
Zur'ain suker buli aku. eh,aku suke buli die. 
amirah garang..ihik ihik. =D
mari tersengih2 untuk tenangkan diri sebelum presentation. 
kechekkk! 
2 + 1 = doploh satu ayam goreng kedai ali bistro! gulp~ laparrrr. =="  

And now..
we'll start our presentation.. jeng jeng jeng.. 
~ 3 R ~
tengah2 presentation tetibe ade ikan kembung kat belakang tuh. ==" 
perasan tak something kat gambar ni? hahah. censored. :D 
tengah terangkan and demo cara lipat baju. berbelit lidah aku speakang omputeh. bhahah
4 wonder girl ^^ 

Kumpulan kami la ahli yg paling sikit sebab Badrul dah withdraw dari UIA. die dapat tawaran IPG and akan ke Beijing akhir tahun ni insya Allah. tapi kalau ada Bad mesti lagik hebak and best. hee. =P
promosi jualan tayang produk bersama-sama madam Haryati ^^

Alhamdulillah semua selesai and berjalan dengan lancar. Q&A session pun okay. aku pueh hati dgn jawapan yg aku bagik. dan semua pun tunjok muka pueh hati sambil mengangguk2 pegang dagu dgn jawapan kitorang and nampak kagum dengan mesin lipat baju ni. kehkeh. tadak apa yg diorang nak pertikaikan atau nak komplen2 pape pasai produk tu. so, bagi aku itu semua cukuplah utk buktikan yg kami dah BERJAYA. ^^ 

Terima ksih baca yek ! (:

09 September 2011

Remaja sakit jiwa bunuh diri kerana blog.

HYE YAYAH 
Baru harini aku dapat menaip di belog terpinggir dan kurang kasih sayang ni. sian kau yayah , dianak luar nikah tirikan oleh aku. wuuuuuu sabar jela dapat tuan yg busy mengalahkan najib ni. plus, idea aku selalu tersekat setiap kali aku nak menaip. kenapa? aku pun taktau sebab sekarang ni pon idea di hotak aku sedang tersekat. *blur patploh saat*

Satu-dua-tiga-empat hari ni taktau kenapa aku asyik rasa gelisah jek. rasa macam ada something wrong somewhere. apakah? oh, patutlah. rupa-rupanya baju aku sebaldi tak dimesinkan lagik. kalau nak guna tangan memang kecut la jari-jari runcing aku sebab bertahun pun tak siap-siap akibat kebanyakan helaian baju yg perlu dibasuh. macam aku cakap di awal tadik, aku busy mengalahkan najib. :P
Alhamdulillah aku dah lepas tasmi' surah al-furqan walaupun tergagap-gugup-gigil aku sebab menghapai last minute kan. salah siapa? of course salah lecturer yg terlalu membebankan diri ini dgn esaimen yg melimpah sehingga ke ladang gandum. *padahal salah aku yg membusykan diri dgn notifications di fesbuk. T.T* ntoh berapa la markah tasmi' aku tuh. harap madam Saudah simpati kat aku dlm bulan syawal yg penuh barakah ni. yea.

Tapi yg penting, pueh hati aku dapat menaip sekejap duakejap selepas derita merindu berhari-hari & aku hanya mampu melihat dengan pandangan yg sunyi sepi dan cemburu buta tuli pekak dan sebagainya, sebab kawan-kawan aku ada je entri baru yg dipublish berploh ribu kali sehari. belog aku? asyik-asyik entri lama yg dah expired dan basi bau kudis kurap dan tahik. puihhhh..jijik. hak tuiiiiih~

Wohh, jam dah pukui 4.03 pagi la. aku perlu paksa pejamkan mata aku. maaf la sebab aku menaip tanpa motif. aku cuma nak melepaskan ketagihan yg terpendam supaya aku tidak sakit dalam jiwa dan kemudian bunuh diri akibat terlalu rindu berbelog. T.T

Terima kasih baca yek ! :D