klik klik !

30 June 2011

semakin kita meningkat dewasa..

HYE YAYAH !

Semakin kita meningkat dewasa, kita akan belajar banyak benda tentang kehidupan dan perangai manusia. adakalanya, seseorang yang kita paling harapkan untuk menjadi tempat bergantung juga mungkin boleh menjatuhkan kita.

Kita akan rasa bagaimana peritnya patah hati dan kita juga akan mematahkan hati orang lain. kita akan bergaduh dengan rakan baik atau mungkin juga akan jatuh cinta pada mereka, atau menangis kekesalan apabila semuanya sudah terlambat.

Jadi abadikan lah semua kenangan itu, ketawalah sepuasnya, maafkanlah semua yang terjadi, dan menyayangilah semuanya seakan-akan hati kita tidak pernah disakiti.

Don't cry because it's over, smile because it happened.


Life comes with no guarantees, no time outs, no second chances.you just have to live life to the fullest, tell someone what they mean to you and tell someone off, speak out, dance in the pouring rain, hold someone's hand, comfort a friend, fall asleep watching the sun come up, stay up late, be a flirt, and smile until your face hurts. Don't be afraid to take chances or fall in love and most of all, live in the moment because every second you spend angry or upset is a second of happiness you can never get back.

Kebahagiaan tersedia bagi mereka yang menangis, mereka yang disakiti hatinya, mereka yang mencari dan mereka yang mencuba. 



"Adakalanya kenangan yang pahit itu bernilai harganya."

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
terima kasih sudi baca entri sengal ni^^
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

22 June 2011

4minggu hidup di UIA..4minggu hidup tanpa blog..

HYE YAYAH !
Ya Allah , rinduuunyeeeeeeeeeeeerrrrrrrr kat belog ! lameeeerrrrrrrr gileeeerrrrrrrr aku tak post entry. rinduuuuuuuuuuunyeeerrrrrrrrrrrr ! *over.haha.* um, bila dapat menaip ni terasa macam puas giler babies. HAHA. errrr. rasa macam nak cerita semua yang dah jadi kat aku sepanjang 4 minggu kat CFS (centre for foundations studies) UIA ni. tapi,apakan kudrat..aku pun tak larat nak story semua dan aku confirm korang pun bukannya nak tahu pun kan. baca pun tanak dah belog yayah ni. =.=' *touching pulokk. :P

Uhm , aku dah bawak lappy gedabak aku ni since last week tapi wifi still tak dapat nak connect lagi. *sigh* so,bila free semalam terus aku berlari pantas ke IT department nak register and dapatkan password. yeah, alhamdulillah hari ni dah dapat access internet. Jadi, kita online lah! kahkahkahkah! *gelak noty*

Uhm, but actually aku still tak boleh post entry sekerap dulu sebab aku sangat busy dengan class. =,=' sepanjang minggu ni pulak tiap-tiap malam aku ada training debate. memang penat lebih-lebih lagi kalau class aku haritu habis pukul 6 petang dan lebih-lebih lagi kalau aku puasa. dugaan betul. =.=' sabor jela~

Aku join kelab debate. haritu ada selection untuk ke Pesta Cakna Hujah (PECAH) on 24 june until 26 june at Dewan Bahasa & Pustaka (DBP), KL. fuhh, yang datang for selection tu memang dasyat and hebat. diorang memang berani bersuara , hujah dan idea diorang bernas dan ramai yang bercakap tanpa bergantung pada teks. aku kagum betul lah. jelous pun ada. dalam hati dah rasa kerdil sangat lah kan. =.='

Jadi , aku balik awal. sebelum diorang umumkan siapa yang terpilih aku dah berambus dah. *nampak sangat aku malu kalau tak dapat kan.haha.*

Keesokan harinya, aku dapat message dari pengerusi kelab debate. nama aku ada! oh my!! seriously, aku sangat sangat terkejut sebab terpilih dalam senarai 24orang ni.
*dia eja nama aku salah* =.='

Uhm, then..masa selection terakhir tu sepatutnya diorang nak 15orang je. tapi, tambah 4orang lagi menjadikan 19orang kesemuanya dan alhamdulillah seperti yang dijangka aku tak dapat. hehe. 15orang akan represent matrik dan 4orang akan represent atas tiket tambahan yang diberikan oleh main campus. tapi, malangnya satu malam ni aku dapat message bahawasanya yang 4 lagi kuota tambahan diberikan dan aku terpilih untuk isi kuota tu. so, aku akan represent under main campus which is group Gombak. =.='

Sejujurnya,aku dah give up dan rasa sangat malas nak terlibat dengan debate. penat lah sebab aku pun sibuk dengan class lagi, balik dah petang. malam pukul 8 dah nak kena pergi training. balik nak dekat pukul 12 tengah malam. =.=' aku penaaaaattttttttttt ! aaaaaaaaarghhhhhhh ! kadang-kadang rasa nak menjerit sekuat-kuatnya..nak bagi tahu semua yang aku PENAT! tapi bila pikir-pikir balik , nak menjerit pun penat jugak. *what the? haha* 

Uhmm , malam ni ada training lagi. *sigh* 3 usul pada malam ni :  

i. Wawasan 2020 tidak releven.
ii. Politik Malaysia mengecewakan. 
iii. Nasi sudah menjadi bubur. 

Siapa ada idea untuk pembangkang dan kerajaan boleh lah share kat sini. hehe. :P 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
terima kasih sudi baca entri sengal ni^^
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
p/s : next entry aku nak share kisah roommate aku. hihihi. *gelak miang*