klik klik !

29 May 2011

SUNSHINE SMILE CONTEST STARTS NOW!!!!

Seperti yang dijanjikan, SUNSHINE SMILE CONTEST akan bermula pada 22 MEI 2011. Hadiah utama berupa POLAROID INSTAX MINI 7S beserta INSTAX MINI FILM yang bernilai RM600.

CONTEST APA NI?

Sunshine smile contest ini adalah contest SENYUMAN PALING CERIA. Apa yang anda perlu lakukan untuk join contest ini hanyalah baca dan ikut syarat-syarat yang tertera dibawah. Contest bermula pada 22 Mei 2011 dan tamat pada 1 Julai 2011. Keputusan akan diumumkan pada bulan July 2011.


SYARAT-SYARAT PENYERTAAN

1. Sila follow kedua-dua penaja di link berikut:

http://mynameismyname-ashraf.blogspot.com/

http://aarrghitsme.blogspot.com/



2. Copy dan post entry ini di blog anda dan attach gambar (SATU GAMBAR SAHAJA. GAMBAR ANDA YANG SEDANG SENYUM) yang ingin dipertandingkan.

3. Senyuman mesti CERIA!! Ikhlas atau tak ikhlas belakang cerita..

4. Sediakan ENTRY khas contest ni dan link kan kepada saya di comment box entry ni:

http://mynameismyname-ashraf.blogspot.com/2011/05/sunshine-smile-contest-starts-now.html

5. AJAK minimum 3 orang rakan anda untuk join contest ni dan tag entry khas mereka di bawah gambar anda (kalau rakan follower sikit, boleh dikecualikan)

6. Untuk keselamatan jika blogger.com buat hal, sila link kan entry khas contest anda di:

http://www.facebook.com/pages/Sunshine-Smile-Contest/211819135518018?sk=wall

MUDAH KAN? HARAP TEPATI SYARAT DAN NANTIKAN PELUANG UNTUK MENANG =)

Dibawah ini adalah gambar yang saya perjudikan pertaruhkan : 

Oh Encik Ashraf, ni lah gambar senyuman saya yang paling over hyper ceria seumur hidup ni. kalau tak menang jugak tak tahu lah nak kata apa. sebab rasanya tak ada sapa boleh lawan senyuman manis yang paling terlebih ceria ni.hahaha. :D


Senyuman saya ni la yang paling ceria sebab saya rasa sangat kenyang dan bahagia selepas makan lauk kenduri kawin kakak sedara saya yang sangat sedap hingga menjilat kuku. err..boleh terima tak sebab tu? ehehe :P


Dan berikut ialah rakan-rakan yang saya tag : sakinah  , asyraf dan masyitah. :)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
terima kasih sudi baca entri sengal ni^^
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

28 May 2011

Aku Dan Pengantin..

HYE YAYAH !

Sekarang ni hidup aku masuk contest je. al-maklum lah nak masuk U ni nak pakai banyak duit, jadi kena lah berusaha macam-macam cara kan. HAHAH. :D

Nak join contest ni jugak?sila klik banner di bawah yerr. :D
okay , aku pertaruhkan gambar ni. *fuhh harap-harap menang. :D *
Aku yang baju merah menyala tu a.k.a yang paling comei dan manis. haha :D 

5 manusia bertuah yang aku tag ialah : 
p/s : bagi saya menang ye cik anggun! hehehe. :D
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
terima kasih sudi baca entri sengal ni^^
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

26 May 2011

Blog Saya Biasa Biasa Je Tapi Cool!

HYE YAYAH !


Tolong! Tolong Cik Aish tolongg! saya nak join contest ni! tolong bagi saya menang! HAHAH. *kesian..sakai masuk contest.*

Okay atas permintaan Cik Aish ,ini entri yang saya rasa menarik dan terbaik untuk dipertaruhkan dan diperjudikan. <<<ENTRI>>> walaupun sebenarnya,entri tu biasa biasa je tapi cool okay. ngeh3. :P
Ni laa header belog Cik Aish yang biasa biasa je tapi cool.belog dia memang comel seperti tuannya. memang lengkap serba-serbi ,cukup pakej kalau ada yang nak carik menantu tip top.kalau lah saya ade abang memang saya kenen-kenenkan dengan Cik Aish yang comel dan manis macam coklat ni. *mengampu habis aku ni.hahaha.*
ni banner yang Cik Aish paksa suruh tempek. sila klik untuk keterangan lanjut. hihi. 

Aku kena tag seorang rakan blogger dan orang yang bertuah gilerr tersebut ialah --> si Macho <-- 
ekekeke. kembang koncop lah lobang hidong si jejaka tuff malaya tu. XD
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
terima kasih sudi baca entri sengal ni^^
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jom join BLOGLIST SHIEMA SUFIAN

HYE YAYAH !

Jom korangggggg. ^^ jom join bloglist cik Shiema Sufian jom? hehe.
Ini la header kiut miut cik Shiema kita. ^^ klik untuk melancong ke belog mewah beliau. 

Tapi sebelum tu kene pilih kategori bloglist mana yang korang nak :

I.PUTERA KACAK
II.PUTERI CANTEQ

Err..sebenarnya cik shiema,saya nak pilih kategori "PUTERA KACAK" tapi saya terasa saya lebih cantik daripada kacak jadi saya terpaksa jugak pilih kategori "PUTERI CANTEQ" muahahaha! *errr..loya tekak kan?tahniah anda mengandung.ahaha.*

Okay aku terpaksa perlu tag dua orang. orang means manusia lah kan. so,tahniah kepada manusia afida & orang jepun kerana terpilih di antara ratusan manusia. haha. X)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
terima kasih sudi baca entri sengal ni^^
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

25 May 2011

siapa yang belum tidur?

Termenung.

Dari tadi terus tenung handphone yang sunyi sepi malam ni tanpa sebarang bunyi message atau panggilan masuk. grrr.tak ada sapa ke nak message aku?call ke?haha.*macam orang terdesak je aku ni*

Haha.tadi ada je yang hantar message,tapi aku yang tak mampu nak reply sebab tak ada kredit banyak sangat orang hantar message sampai tak lalu nak layan.MUAHAHA!konon lerrr. 

Malam ni bosan lah. =.='

Jam dah pukul 3.00 pagi dah. mata masih terbeliak sampai nak tersembul keluar dah tapi badan macam dah penat mintak baring atas tilam tebai dan empuk sambil peluk spongebob si toya yang kurus kering tu. *kenapa aku tak ada patung patrik eh.sedap sikit nak peluk perut buncit kale pink dia tu.kihkih.*  

Okay lah,aku nak pejam mata. gudnite my Dear Yayah. +__+

24 May 2011

siapa nak tambah followers?

HYE YAYAH !

Okay , hari ini aku rajin nak follow belog orang. haha. umm , siapa yang dah follow aku , tapi aku tak follow balik sila tinggalkan link anda di ruangan komen ye. insya Allah nanti aku follow. hehe. :)
Lagipun , senang sikit kerja aku nak blogwalking nanti. sebab aku tengah nak jadik rajin ni. next week aku dah ke UIA maybe tak ada masa dah nak blogwalking & menghadap belog yayahku ini sangat. lappy pun aku tak bawak lagik so , memang sah aku akan meninggalkan dunia belog buat sementara waktu. huhu. +____+

Umm , mesti ramai yang rindu kat aku kan kan. HAHAH ! *lalalala*


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
terima kasih sudi baca entri sengal ni^^
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

22 May 2011

sakit rindu tu memang sakit kan?

HYE YAYAH ! 

M  O  O  D : R  I  N  D  U ! 

DAMN! seriously,aku kerinduan ni.. +___+ dah rindu tahap kronik ni. bak kata Yen "kanser rindu tahap kritikal". haduii ,macam mana nak ubat perasaan rindu ni? ya Allah seksanya..seksa kan bila kita terlalu rindu dekat someone?tapi,apa nak buat kan kerana setiap pertemuan pasti akan berakhir dengan perpisahan.. *cewah ayat aku gempak betui.kihkih xD*


Actually ,malam sabtu baru-baru ni ,aku pergi sekolah sebab ada majlis "MALAM JALINAN KASIH" anjuran warden asrama. bayangkanlah bila batch asrama form5 SYS 2010 kumpul balik.memang happening gila lah.perangai pulak semua tiga suku.masyaallah ,anak sapo latu..check it out! haha.
ain gemuk with LIYANA <3
kawan-kawan tiga suku yang cun-melecun^^
sengih la puas-puas. XD
tersengih-sengih bersama warden perempuan. (ustazah ainon hj elias)
tersipu-sipu bersama ketua warden (ustaz baharuddin)
bersama-sama barisan hero idaman malaya. 
menggatal sekejap. *kihkih*
menggatal dua kejap. *ish ish*
bersama barisan pentadbir sekolah & mantan pengetua <3
tidak lupa kepada hero-hero batch aku. 

Okayy ,malam tu pulak tanpa dirancang semua pakat nak tidur hostel.apa lagikk,bilik rawatan & surau menjadi sasaran markas kami untuk melepaskan kerinduan yang terpendam.hahaha.xD *damn,rindu lagikk+__+*

Pagi esoknya pulak, ustazah ainon belanja sarapan dekat kedai makan Faeez. roti canai yummy! hehee. :P
ini bukti kami datang kedai paeh..tapi muka xnampak pulak..haha
semua hadap makanan tak tengok orang dah. 
cover senyum2..acecece..hehe
guna sudu boleh..guna tangan pun boleh..:P
ini namanya "TERUJA DAPAT MAKANAN" lagi2 makan free. *muka aku teruja sakai.haha.*

Pagi ni ,semua pakai baju semalam.yelah,tak rancang pun nak tidur asrama.so,muka kami semua muka tak %$#@*&.hahahaha. bak kata Mai "natural beauty" puihhh! hahaha.

*aduhh , RINDU gilakkkk! T_T*

: pictures credit to wanie & nad. :)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
terima kasih sudi baca entri sengal ni^^
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

20 May 2011

UIA! here i come..

HYE YAYAH !
First of all , dear Allah..thank you! alhamdulillah alhamdulillah alhamdulillah. :')
seriously , aku tak expect permohonan ke Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) diterima. baru kejap tadi papa hensem dapat panggilan daripada UIAM and alhamdulillah aku diterima. masa itu pulak aku tengah sibuk mengemas beg. yelah,malam ni lepas magrib dah nak berangkat ke rumah Pak Long dekat Merbuk untuk pendaftaran ke UiTM esok.

So , bila aku dengar je berita tu ,  aku terus stop kemas and of course lah bersyukur sangat sangat kan. alhamdulillah.  but actually dalam hati risau jugak. kut-kut lah ada orang nak buat naya kat aku. dia telepon papa hensem mengaku jadi orang UIAM. konon lah aku diterima padahal tak. huhu. tapi , mintak simpang la kan. =.=' sebab aku dah korbankan UiTM. >.< aku tak pergi pendaftaran esok that means aku dah reject UiTM Merbuk tu. so,tak boleh masuk dah. umm , harap-harap surat tawaran ke UIAM akan sampai hari khamis nanti seperti yang dijanjikan. doakan ye? ^^
alhamdulillah~

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
terima kasih sudi baca entri sengal ni^^
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

19 May 2011

kembali pulang selepas hilang selama 10hari..

HYE YAYAH !
Heheheh. macam apa je tittle tuu..mentang-mentang la da lame tak berblog kan.ada sapa-sapa rindu kat ain tak? hihi. *perasan* umm , actually kan aku tengah tensioooonnnn ni. +___+

SILA BERI PERHATIAN ! 

Sila berkelakuan baik dengan aku! >.< *arahan*

Adakah anda ke blog Yayah ini atas sebab-sebab di bawah?

I. cari aku untuk tuntut hutang.
II. cari gaduh.
III. cari selipar anak yang hilang.
IV. semua di atas. 

Kalau anda ke sini atas sebab-sebab di atas , tahniah ! kerana korang telah berjaya cari pasal dengan aku. bersiap sedialah untuk di sembelih guna pisau plastik , di cakar-cakar kulit oleh baby dua bulan dan di lemaskan dalam kolam kosong tak ada air . sebab aku sedang ketiadaan mood. yeahh , penyakit jiwa-kacau sedang melanda diriku.argggghhhhh.... +___+

Tensiooonnnn weh , ada barang tak beli lagi. beberapa hal lagi tak setel. esok dah nak bertolak ke Merbuk. grrrrr...papa hensem plan nak bertolak awal sehari , nak bermalam di sana so , boleh sampai cepat sikit cop bilik. :P

Penat sampai gila aku dok shopping. mama cantik kata aku beli barang ibarat "nak memulakan hidup baru". cewahh , ayat mama. haha. sebenarnya nak kabor le yang aku ni shopping super-duper-hyper-over sangat. huhu. maaf ye mama cantik & papa hensem sebab telah menyebabkan duit kalian keluar seperti air paip dan mencurah-curah ke ladang gandum dengan melimpah-limpah sekali. ( sekali je. lalalala :P )

Insya-Allah aku akan belajar bersungguh-sungguh even ada mulut-mulut comel dan bibir-bibir mungil yang cakap course LAW tough. ahh ! tidakku gentar selagi belum mencuba & berusaha. acececeh , haha. aminn. :) doakan aku ye?

Umm ,lepas ni aku mungkin akan amat-amat jarang sangat update blog. sebabnya : aku tak bawak lappy pergi UiTM. risau hilang sebab 1st week kan orentasi je. so , lepas balik cuti baru aku bawak. >.< huh ,lama gila rasanya aku tak menghadap Yayah aku ni. blog aku pun dah macam blog usang je. =.=' nanti aku pergi blog korang eh. sekarang ni busy sangat tak ada masa nak BW. +_+

BTW , untuk sesiapa yang dapat UiTM. sila rujuk sini untuk sesi akademik UiTM sessi 2011-2012.

Sumber dari : Blog Pelajar UiTM
Terima kasih syazwanie sebab share link ni. ^^

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
terima kasih sudi baca entri sengal ni^^
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

08 May 2011

ye..ain akan sambung belajar di Me..

HYE YAYAH !

Wah ,macam saspen lebih je tajuk kali ni. siap ada dot dot dot pulakk. haha. umm , korang agak-agak aku akan pilih Merbuk ke Mesir untuk sambung belajar nanti? mesti tak dapat agak kan. hihi.

umm ,setelah aku berijtihad *cewah* & ikut kehendak + gerak hati yang sedang gila dok pikir apa sebenarnya yang terbaik + termampu + tersesuai untuk kepala hotak tiga suku ni. huhu +__+

Jadi keputusannya...
Okayy , sebagai penyejuk mata & penawar hati izinkan saya me-nempek gambar ini. *sebenarnya untuk melengah-lengahkan masa. haha*

Jadi..

Umm..

ye..

ain akan...
.

.

.

.

.
sambung belajar di Merbuk , Kedah ! *sila beri tepukan gemalai* :P
pintu masuk UiTM Merbuk *ihsan google*

Jadi dengan segala hormatnya , saya *sejak bila guna saya ni?* akan memilih asasi undang-undang sebagai pilihan hati. huhu. aku harap sangat inilah keputusan yang terbaik aku buat dalam hidup ini.dan aku dah search maklumat pasal UiTM Merbuk sikit-sikit. tapi senior aku cakap ,budak LAW kat sana "hot".=.=' *tnasib baik aku cool* hihihi :

1.budak law terkecuali daripada aktiviti kokorikulum. *ni serius aku teruja sakai*
2.jadi , aku boleh balik weekend. ^^ 
3.budak law ditempatkan dalam satu blok yang sama. *jiran semua budak law jela*
4.elaun wang saku RM 1,250/semester. *ingatkan sebulan. haha*

Harap-harap kelebihan + kemudahan ini akan memudahkan pembelajaran aku. aminn. >.<
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
terima kasih sudi baca entri sengal ni^^
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


"Ya Allah ,jangan Kau pesongkan hati hambaMu ini dari agamaMu ,lindungilah hati hamba daripada jauh & lalai untuk mengingatiMu. kuatkan imanku ya Allah. tetapkan hatiku dengan cintaMu. hamba mohon kau lindungilah diriku ya Allah walau dimana hamba berada ,jauhkanlah hamba daripada perkara yang Kau larang dan terus taat kepada perintahMu. Amin ya rabbala'lamin."

06 May 2011

Keputusan UPU dah keluar...

HYE YAYAH ! 

Umm ,ummm..aku pun tak tahu sama ada keputusan ni mensuka-citakan hati atau menduka-citakan hati aku. aku rase kosong weh. aku nak LAW kat UIA ataupun USIM ke. tapi aku tak dapat. uwaaaarrrrrrr ! crying like hell +__+

seriously , aku sungguh kecewa. *tissues please. +___+

But actually , aku dapat jugak tawaran LAW *hihi* tapi dekat UiTM.
Umm ,alhamdulillah. tak lah kecewa sangat sebab masa check tu ada perkataan "TAHNIAH!". HAHA. umm ,tapi course asasi LAW yang ditawarkan di UiTM ni tak ada syariah. *i guess* aku tak nak belajar sivil semata-mata. +__+

Sembang-sembang dekat fesbuk tadi ada senior cadang pergi je UiTM dulu. habis asasi mohon sambung degree di UIA. boleh ke? sebab aku dapat asasi undang-undang UiTM means ; untuk degree nanti confirm terus sambung dekat UiTM.


Shafiq Hafizi pulak kata UiTM ada syariah. tapi lepas habis asasi extend setahun atau 6 bulan *tak pasti* &sambung syariah. huhu. pale hotak aku pun dah pentoi ni. =.='

Abah pulak dah telepon pakcik leen. dia janji nak tolong guna 'kabel' untuk seludup masuk UIA. hahah :P doakan-lah 'kabel' pakcik leen tu berjaya menyeludup masuk aku ke dalam UIA.

Tapi sejujurnya ,aku kecewa. +__+

Cuma sedikit tenang selepas baca post Wanie di fesbuk. macehh wanie. :)

"Tiada satu bencana pun yang menimpa dibumi dan tidak pula pada dirimu sendiri melainkan telah tertulis dalam kitab (luh mahfuz) sebelum Kami menciptakannya. Sesungguhnya yang demikian itu adalah mudah bagi Allah"

"(dijelaskan yang demikian itu) supaya kamu jangan berduka-cita terhadap apa yang luput dari kamu ,dan supaya kamu jangan terlalu gembira terhadap apa yang diberikan-Nya kepadamu. Dan Allah tidak menyukai  setiap orang yang sombong lagi membangga diri."

surah al-Hadiid ayat 22 & 23.
Alhamdulillah , syukur~ ^^
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
terima kasih sudi baca entri sengal ni^^
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Feqri & Zulna In Love !

HYE YAYAH !

Ini entri bergambar khas buat :
FEQRI DAN ZULNA.
semoga bahagia sampai syurgaaa. 






gambar seterusnya ni dicurik dari im@c photographic. macehh yee..hehe
macam muka siti nurhaliza kan? hehe. CANTIK !








sweeeeeeettttttt sangat tengok diorang ni kan.

Masa hari kahwin tu kan , kak yung asyik dok tanya-tanya siapa boyfriend aku. orang cakap tak ada tanak percaya pulak tuu. muka aku baik kan. of course lah takda boyfriend kan. apelah kak yung ni kan. ehehe. dia kate sekarang ni dia rajin stalk fesbuk aku. *errr, kecut perut aku. haiiyya ! apalah makin nak kahwin ,makin rajin sangat sampai kerja part time jadi stalker ni.*nasib nasib. =.='
------------------------------------------------------------------------------------
terima kasih sudi baca entry sengal ni^^
------------------------------------------------------------------------------------

05 May 2011

Jika anda seorang blogger..

saya dapat banner ni dari http://seliparjepun165.blogspot.com/
untuk mengetahui cara & tujuan sila picit sini. :]
------------------------------------------------------------------------------------
terima kasih sudi baca entry sengal ni^^
------------------------------------------------------------------------------------

04 May 2011

ya Allah! esok 6 Mei?!!

HYE YAYAH !

Aku sebenarnya tak ada idea nak tulis apa ni, sebab dalam kepala hotakk aku ni cuma ada "6 Mei" je.ada apa dengan 6 Mei? *angkat kening ziana zain* umm, ada 2perkara penting :
*terkembang-kembang hidung pakcik ni terkejut yang esok dah 6 mei*

1. Keputusan upu keluar.

2. Birthday mama cantik. 

Kalau lah keputusannya mensuka-citakan hati ,maka selesailah semua perkara sebab keputusan gumbira tu boleh jadik "hadiah" untuk mama cantik kan kan.jadi secara langsungnya ,selamatlah aku dari mengeluarkan modal untuk membeli hadiah menggunakan duit yang cuma tinggal rm1 je dalam purse tuu. +__+ *aku miskin.wuuu~

Doa an itew tau wahai cayunk-cayunk cemua..itew takut lewww..T__T *gedikss. hahah!
------------------------------------------------------------------------------------
terima kasih sudi baca entry sengal ni^^
------------------------------------------------------------------------------------


Esok 5mei lah. ni semua salah lappy sebab salah date! *salahkan lappy padahal aku yg salah set tarikh* memalukan aku je =.=' 
Maceh kat kucarkacir *tak tahu nama sebenar* & masyitah sebab tegur. lebiu^^ hihi.