klik klik !

28 February 2011

tetamu tak diundang

HYE YAYAH !

wahh wahh !hari yang sungguh membahagia an .
petang tdi farah kol ,tanye aku ta msk pape ke petang nie .


dlm hati dah teruja habis lah ,"diowg na dtg umah ke ?"
tapi ,farah ta ckp un na dtg ,dy ckp saje saje je kol .
aku un layan buduh buduh lah .haha .
then dlm kul 5 lebih tetibe dengar bunyi motor 
& suara kin kin jerit "ainnur ,ainnur !"


Ya Allah ,aku rase na mjerit je .haha ,
rindu sgt at asma ,farah lagi lagi kin kin .lame ta jumpe dy .huhu .
rindu sgt sgt .siyes rindu .huhu .
diowg dtg tamo bitawu awal awal ,nseb rumah aku dah kemas .
yelah ,sbgai suri rumah spnuh masa ,buad malu je law rumah bsepah an .nmpk sgt aku ta buad keje .haha .
then ,sesi jemput menjemput msuk rumah bmula 
& mereka tanpa segan silu un msuk ke dlm rumah .
yg lawak tuh aku ta perlu hidang pape bub mereka dah pandai-pandai 
bwk mkanan &minuman sndri .
so ,aku sponser pinggan &gelas jela .haha 
memg kawan yg memahami+pemurah+pandai layan diri .hahahaha .
sembang-sembang gelak-gelak sememgnye pkara bese bagi kami setelah bjumpa .
so ,sesi buka cerita pulak bmula .haha .
cerita tbaru ,asma & farah cakap-cakap sal cite 
"HANTU KAK LIMAH BALIK RUMAH" haha .


kowg dah tgk ?lawak lah jugak bub cite uh bjaya mbuad an aku gelak .haha .
tapi nmpak nye kin kin sdikit ternganga sperti baru blajar ABC .haha .
rupenye dy ta tgk lagi ,sian kin kin .ta pat bgelak ketawa bsama kmi bub dy ta paham ape yg kami gelak an .
tape kin kin ,nanti tgk cite tuh ehh ?hehe .
then kul 7.30 mlm diowg un ckp na balik .
aku mengizin an lah bub umah kin kin un jauh .sian dy .huhu .
tengs syg-syg ku ,kowg salu dtg umah aku .muahh muahh !
paham aku nie susah na kua rumah .
al maklum lah ANAK ABAH .hahax .


Merlimau ,MELAKA !

HYE YAYAH !

Maap ,lambat mengedate belog Yayah tersayang nie .huhu .
semalam letih sgt ,lagi un smpai uma un dah na dekat kul 12 .
chott pulak terus berlari marathon mnuju ke komputer .
*egat aku na berebut gn dy ke ,pirahh .hahax .
then ,pagi tdi pulak meting gn bantal "ter"over jam lah pulak .
al maklum lahh ,tido lam bas ta bes even aku msuk je bas mata aku otomatik pejam .
k.nor ckp dy jeles bub aku tido lena dy pulak tabule na tido .
ain memg hebad ,owg tgah wat konsert rock un law dah nantok buleh tido .hahax .
so ,nie lah baru na story2 gn yayah cemane seharian gi Merlimau ,Melaka .:)

bes lah ,even sedikit hilg semgat aku bub k.shuhada &k.jannah ta pat na juin .huhu ,
bayang an lah berdua je kami muslimat ,dah la bas penuh bub dak2 UTP gn UITM juin skali .huhu ,
malu sedikit ,auww .hahax .:)
sonok tengok owg berarak ramai ramai pegang 
bendera &sepanduk .
sume semangat takire laki atau pmpuan ,owg tue ,remaja or even ade gak budk2 kecik .huhu . 

pengalaman pertama wehh .salu tgk at gamba Faeez upload lam fb je .huhu .
memg teruje lah ,cume cuak skit mase kene lalu depan polis fru .kenderaan polis un besa besa .huhu ,


mase berarak aku juin lah ,tpi pas tu ,aku duk tepi je tengok .
smbil tnggu habis ,aku bincg gn k.nor sal prog family day 5 mac nie .*dah tuka tarikh .
hurm ,tringin sebena nye na duk at barisan depan uh .


mesti bes an ?hehe .
tapelahh ,nway ,sedikit excited lah semasa di sane .bukn sdikit banyak sebena nye .hahax .
Best best ! 
^_^ .

To Ayen :jgn sedih sedih ye bub ta pat juin .insya Allah ,ade rezeki lagi juin lah .
jihad itu apabila kite buad sesuatu sungguh2 dgn niat krna Allah .
blaja krna Allah un satu jihad jugak .:)

To Feez :aku curik gambar ang ye ,terime kaseh .hehehe .:D



25 February 2011

Aku frust lah !

HYE YAYAH !


Mlm nie memg mlm yg btul-btul buad aku rase cm hilang sepruh hati .
aku ta sgka sume nie akn jadi .
kenape dy na tinggalkan aku ???
aku sayang dy sangat-sangat .
aku frust sgt Yayah ,rase cam putus cinte je .uhuhu .
Kawan-kawan ,posting kali ini pasal BFF aku ;
ASMA AL HUSNA BINTI AHMAD SUPIAN .
dy akan tinggalkan kite sama ade sblum atau selepas 14hb mac nie .
ayah dy naik pgkat ,dy na pindah at P.pinang .
tapi bukn at Juru ,Bukit Mertajam umah dy dulu .kali nie at Georgetown .
aku mcm ta caye je dy akn ckp menda nie .
ASMA ,u'r such a good friend !aku syg ang sgt3 .nape ang tinggalkan aku ???
ya Allah ...sakitnye rase .......T_T


aku rase nyesal sgt sgt bub ta hang out gn ang Maa .
tiap kali kite na kuar ade je halangan nye .
lagi-lagi aku kene jaga adik-adik aku at umah .huhu ,
Maa ,kite WAJIB jumpe sbelum ang pindah .aku tekire !
bule meroyan aku windu at ang nanti .:'(
hurmm ,aku penat lah nanges nie .
jadi dahaga+lapa pulak .huhu ,memg cmni ke kesan bile nanges ?
*ke nie alasan na makan je nie .hakhak .
Asma kate depan 7eleven ade owg juai nasi lemak tga2 mlm .btul ke owg ?huhu .
tapi Asma kate hensem .hurm ,hensem pnye pasai tibai jela .
gatainye ain nie .aishhh .


Maa ,i luv u more &more syg .muahh2 .
ade jodoh kite kawen ehh .
upss !psgn masing2 oke ,jgn pkir lain .:D


p/s:nway ,hari nie besday am or lebih dkenali sbgai azrai .
HAPPY BIRTHDAY MY FRIEND !

24 February 2011

Makna disebalik hadiah .

HYE YAYAH !


Hari nie na kongsi sumthing lah .hehe ,
padahal memg hari hari aku kongsi cite aku gn Yayah an an ? 
lihat lah dunia betape setia nye ain gn Yayah .hahax .XD
kowg pena ta kasik hadiah at family ,kwn or owg tsyg ?
hahh ,law pena nie lah mkna2 di sebalik hadiah yg kowg kasik tu .:)
*JAM TANGAN :Tanda mengingatinya setiap masa .
CINCIN :Tanda ikatan kasih sayang .
GELANG :Tanda kemesraan .
RANTAI LEHER :Ikatan cinta yang memerlukan perhatian .
SUBANG :Tanda penghargaan &perhatian .
KASUT :Sentiasa mengambil berat/prihatin .
*PAKAIAN/KAIN :Semoga kasih berkekalan &dekat selalu .
PAYUNG :Tanda kasih &sentiasa ingin melindungi .
MINYAK WANGI :Tanda cinta .
BINGKAI GAMBAR :Sentiasa merindu &tak ingin berjauhan .
*BUKU :Bersifat terbuka &bertolak ansur .
BUNGA :Tanda perkenalan &tanda sayang .
COKELAT :Semanis cintanya .
*LAGU/CD/KAD UCAPAN :mengabadikan kasih &sayang .
SEJADAH ATAU AL-QURAN .Tandanya orang itu menyayanginya dunia &akhirat .




hehe ,aku tade keje sebena nye ,tu pasal mepek2 je post pasal minatang nih .hahax .
hurm ,kdg2 bile na kasik hadiah at owg kite men beli je mane yg ade ,
tpi kdg2 pmberian tuh ade makna disebalik nye.huhu .
nie antra hadiah yg salu owg kasik or kite kasik at owg .
law makna hadiah lain2 tuh mane yg lbih kurg lah .hahax .
bubai ^.^



23 February 2011

ain jadi SU ??

HYE YAYAH !

Mcm bese pagi tadi aku kua ngan K.NOR .
ape lagi ,pegi juin program bagi sumbgn uh .
awal pulak harini k.nor amek ,dah la aku mgun lmbat .
hahax ,tula ain tido lagi leps subuh .
na wat cemane ,nantuk sgt .huhu ,ain buad ape semalam ?hahh ,kantoi . 
haha .shhh ,diamdiam !tabule btawu Yayah .hahax .
then ,dlm kul 12.30 habis dah tpi mcm bese lah singgah kedai dulu minum2 an ,hehe .
odw na balik umah tu dlm kete sembangsembang la ngan K.nor .
jumaat ni ade rombgn pegi MERLIMAU ,MELAKA .
K.nor kate dah buh name aku juin rombgn ni .
bub abah kate aku juin .hurm ,setawu aku abah tanye je na pegi ke ta .
aku belum ckp pape rupe2nye abah da express dulu buh name aku .huhu .
pegi jela ain ,sekali sekala bese an diri .hahax .

then k.nor ckp 6 march nie ade FAMILY DAY pulak .
k.nor na lantik aku jadi setiausaha program .
tapi just cam training lah .tala sume kut .huhu .
dup dap dup dap dah aku .
dlm hati ;buleh ke ain ??huhu .tah la .aku rase tggungjwb nie berat lah .
bub progrm nie bukn nye cm time sekola dulu .yela ,dulu takat setiausaha persatuan BM je .hahax .
haishhh ,siyes aku ta bape na confident sebena nye .
even jadik setiausaha je .uhuhu .=,='
tapi tapelah ,k.nor dah janji na tolong &bimbing aku .
tapi FAEEZ lagi hebad .
k.nor lantik dy jadik PENGARAH URUSAN .
hahax .pengarah ke pengurus tah .tapi ,power an?
tpi dy memg layak ,aku baru lagi .
hurm ,harap2 lah sumenye berjalan lancar nt .
law ta ,buad malu je .huhu .-_-
but ,its oke lah ain ,just do it !

22 February 2011

The Faceblog.

HYE YAYAH !

aku na kongsi sumthing nie .kowg juin lah ehh .:]



SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTI FACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMA FACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
TERIMA KASIH.


siapa nak join, klik SINI

tegurlah aku .


HYE YAYAH !


btul an ?ombak gn pantai salu owg kait an bsama .

ibrat cm irama &lagu lah .ta pat dipisah an .cewahh .hahax .
stiap kali ombak menghempas pntai ,
stiap kali tu jugak ahh pantai akn brubah bntuk fizikal .
hurm ,fitrah mnusia un cmtuh jugak an .
pukulan ombak ibarat cm teguran or nasihat dripda sumone yg syg at kite .
cmane pantai brubah bentuk ,cmtu jugak lah gn kita .
setiap tguran &nasihat yg kite dpt akn buad kite berfikir sebenanye .
sekali gus ,akn ubah kesilapan & pendirian kite lam hidup ni .
kite sntiase memerlu an nasihat & teguran tuk dijadi an dorongan lam hidup 
&untuk mematang an pmikirn &dri kite jugak .

so ,jgn lah na mara law owg bgi nasihat or tegur kite ,oke ?
dy tegur bub dy syg at kite .
dy na kite brubah &jdi lbih baik .
bub dy tamo tgk kite jatuh &sakit .

so ,time kasih tuk sume yg salu nasihat &tegur aku bile salah .
yg salu ade bile aku rse memerlu an .
yg salu sokong aku bile owg ta caye at aku .
yg salu support bile aku na jatuh .
yg salu wat aku senyum bile aku na nanges .
yg salu pujuk bile aku majuk .
yg salu denga cite aku walau un aku mepek2 je .
yg salu ade dengan aku !
time kaseh ye .
mmuahh2 .:x


act ,aku syg sume yg penah ade &msih ade gn aku sepanjang lam hidup ni .
even maybe kowang pena sakit or kecewa an hati aku .
yg penting kowg pena wat aku rase bahagia &happy .
nway ,time kaseh lagi bub sudi hadir lam hidup aku .
to my family & my bff .i love u all .





19 February 2011

nothing :)

HYE YAYAH !


btui ta Yayah ?
semakin dekat hati kite ngn seseorg ,
semakin mudah kite terase gn sume tindakan dy yg mgecil an hati kite .
even menda tuh remeh un ,
tpi still hati kite cepat terase .
takesa la gn sapesape un .
family ,kawan ,or gn owg yg kite suke .
asal an kite syg dy ckup dah wat kte cept tsinggung gn ape un yg dy buad .
mybe owg len anggp cm ngengade je na cept touching2 ,cepat majuk .
tpi aku memg cmni kut .huhu ,
mcm mane lah na membentuk diri supya lbih terkawal eh ?
asek na emo je ain nih .
suke pkir negatif pastu cept mjuk ,huhu .
smpai abah un ckp aku ni skitskit na majuk .hahax .
law abah un ta tahan agak2nye cemane lah somi aku nt .
sian kut at dy .hahax .
hurm ,ntah lah ain ooii .
so ,brubah lah diri uh .jgn ngengade sgt ye .
kawal emosi ,malu at owg tawu ta ?huhuk .=,='
hurm ,ain mkin dah besar nih mkin cept sensetif pulak pehal ehh ?
aishh ,i've to do something ,but what ??
sape leh tolong aku ,agkt tgn cepat ?
hahh ,sowg un tamo .sume duk pakat lari cm nmpk hantu je .huhu ,
oke oke ,its oke ain .
trustyourself sygg .ain bule ubah jdi lbih baik an ?
*gile ckp sowg2 ,hahaXD

Allah ta memberikan kite ksenangan tuk myenangkan kite , 
tapi tuk menjadikan kite owg yg myenangkan owg len .
cewahh ain .ta sgke pndai cmni .haha .
maybe gamai owg ta senang kut gn sikap aku cmnih an ?
yela ,lagi un sape suke ?mulemule memg ahh bule thn .lamelame ?nek meluat .yekk .XD
so ,kene work harder tuk ubah diri &emosi mjdi lbih tkawal ye ain .haha.
pkir positif ,jgn suke cept pkir bukn2 .ta bek aw .
oke ,jum start from now !yeahh ,semangat dah ni .hehe ,

tpi ,
nape rase cm susah je ?huhu .waaaa !
conclusion yg pling buduh pena aku dpt .
conclusion: NOTHING .haha .
so ,family ku ,kawankawan ku &sapesape lah yg odw na jdik kwn aku.
trime jela ain nih even ngengade ehh .taleh na buad ape dah .huhu .
tala kritikal sgt kut ,an ?law msuk icu un ade harapan lgi .ngeh3 .
ya Allah ,tolong !tolong !ninoninonino .
oke ,ambulans da smpai chow dulu .bai Yayah !XD




17 February 2011

mohamad nor iman

HYE YAYAH !

hari nih kite mood jiwangjiwang na ?hahax .
tetibe tingat at sumone ,waaa ,sape latu .:D
well ,kawan aku lah .ngeh3 ,
dy pena kasik ni at aku .
*kasik bace je ,jgn salah fhm .HAHA .
pandai dy nih menulis ,dy buad sndri wehh.
yela ,owg pandai an .skang ade at UM .
hurmm ,jeles gak dengar dy da berjaya .
mcmne gn aku ??huhu ,dlm penantian yg myeksakan .
doa lah mykmyk ye ain !^_^
chayok !chayok !

If a broken heart could cry a river ,
to float my boat upon ,
i would cry all night my love ,
and in the morning be gone ,
to travel far away from here ,
where no one knows i cried ,
because you told me you dont love me ,
and a part of me has died .
If i could sail my boat upon that salty sea ,
and leave behind this hurt .
I feel i'd take the chance 
and flee but no .
I'd love you still .
If a broken heart could cry a river ,
to float my boat upon ,
I would cry all night my love ,
and in the morning be gone .
If i could sail my boat upon that salty sea ,
would you change your mind 
and go with me ?
come sail on my salty sea ,
come sail away with me .:)


sweet an ?aku suke bace .saje na kongsi gn sume hari nih .:)

16 February 2011

my syg demam:(

HYE YAYAH !


hari ni my syg;AMMAR demam ,huhu .sian dy .
so dy ta gi sekola harini ,duk ruma gn aku . yey !ade teman .hehe ,
semalam g mandi at air terjun PAPAN ,balikbalik trus badan dy panas .
yelah ,papan uh an hutan ,ade lah tu kene pape kut .huhu ,
=,='

hari nih ade progrm bagi sumbangan ,ta pegi un ,huhu .
tapelah ,tade rezeki latu .
hurmm ,,
ayen ,nti story at aku ehh mcm mne progrm tadi tanpe yb ain .
HAHAHA .:D

15 February 2011

Ayen ouh ayen!

HYE YAYAH !

Tujuan aku posting at blog hari ni sematamata tuk mgumum an pemenang ptndingn teka teki genius lagi bijaksana anjuran ain yg comel .HAHAHA ,
ape aku mepekmepek nih ,aishh .
oke oke straight to the point ,
walau un mcm ta caye je na ckp nih tpi pemenang nye ialah :

AYEN LEXIOUS (bukn nama sebenar) nama fb,ngeh3 .
beliau telah berjaya mjawab kesemua soalan dgn btul .
*kene panggil BELIAU ;terhormat lah da menang ,HAHA .
walau un ta pecaye wanie ,tpi kite tetp kene terime hakikat ini kerana tiada yg benar melain an yg 
benar benar belaka.HAHA .

ntah sape lah yg beliau tanye smpai jawapan dy bule sejibik ,pelik bin ajaib an .
tpi aku rase beliau mesti RASUAH sapesape yg telah mbaca kitab teka teki aku .
CHOTTT !mengaku lah anda sekirenye anda telah mbocor an rhsie kitabku .huhu ,
tpi tape ahh ,dah aku yg kasik kebenaran leh tnye owg lain an ,
so ,AYEN tahniah lah ye ?nanti aku kasik hadiah .HAHA ,:D.


oke ,ni die big mac burger yg ang minx uh .
aku da post ke rumah ang ,BIG an ?haha .
esuk smpai latu ,sblum kua bgi sumbgn mkn dlu taw ?energy. hahaha .
amek ang makan lah puas2 !:D




14 February 2011

Ya Rasulullah

HYE YAYAH !


"UMATKU ,UMATKU ,UMATKU ."

begitulah kata-kata di saat saat akhir seorg manusia agung ,
jiwanya di penuhi rasa kasih pada umatnya ,
setiap detik hayatnye adalah untuk umatnye ,
setiap kepayahan yg ditanggungnya adalah demi keselamatan umatnye .


so ,meh la kite samasama berselawat kpd baginda NABI MUHAMMAD S.A.W. bsempena hari ulangtahun kelahiran nabi pda tggal 12 Rabiulawal nih ,


~Firman Allah Taala bermaksud: Sesungguhnya Allah dan malaikatNya berselawat (memberi segala penghormatan dan kebaikkan) kepada Nabi (Muhammad S.A.W), wahai orang-orang yang beriman, berselawatlah kamu kepadanya serta ucapkanlah salam sejahtera dengan penghormatan yang sepenuhnya. (Surah al-Ahzab: ayat 56).

~Sabda Rasulullah S.A.W. bermaksud: Orang yang bakhil ialah mereka yang disebut namaku akan tetapi ia tidak berselawat kepadaku. (Riwayat al-Baihaqi).

~Sabda Rasulullah S.A.W. bermaksud: Sesiapa yang berselawat kepadaku sekali maka Allah akan selawat kepadanya sepuluh kali. (Riwayat Muslim).

jum buat senaman mulut dengan bergelak ketawa.

HYE YAYAH !

aku na kongsi sumthing nih ,lawak ahh .
HUA HUA .:D
tpi law kowg tamo gelak tape ,tade paksaan .ngeh3 ,

klik untuk tumbesaran

klik untuk tumbesaran

klik untuk tumbesaran


selamat bergelak ketawa ! ^^
jumpe lagi ;ilalliqaq ~